Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Vizită de studiu în Polonia. Cooperarea polono-germană în proiectele europene transfrontaliere

Autorităţile publice locale şi instituţiile non-guvernamentale din Republica Moldova au avut prilejul să participe, în perioada 14-19 septembrie, la o vizită de studiu în regiunea transfrontalieră polono-germană.

detalii...

23.09.14

Seminare pentru întreprinderile mici şi mijlocii la Iaşi

Business Consulting Institute organizează la Iaşi, în perioada 22 septembrie-3 octombrie, două sesiuni de instruire pentru IMM-urile din regiunea transfrontalieră România-R. Moldova. BCI colaborează cu Centrul de Formare Continuă al Camerei de Comerţ şi Industriei a RM pentru a realiza această activitate.

detalii...

22.09.14

Au început sesiunile de instruire ale proiectului pentru cooperarea şi dezvoltarea IMM-urilor

Săptămâna aceasta a fost dat startul sesiunilor de instruire din proiectul „Sporirea competitivităţii prin sinergia umană în regiunea transfrontalieră”. Prima sesiune de instruire, intitulată "Creșterea competivității economice prin inovaţie, cercetare și dezvoltare", se desfășoară la Vadul lui Vodă, în perioada 9 - 12 septembrie.

detalii...

10.09.14

Forumul Transfrontalier al Antreprenorilor, eveniment regional organizat la Chișinău de Business Consulting Institute

Săptămâna aceasta a început la Chişinău cu un eveniment care a reunit oameni de afaceri din România, Ucraina şi Republica Moldova şi reprezentanţi ai autorităţilor naţionale şi locale, ai instituţiilor diplomatice, ai partenerilor de dezvoltare şi societăţii civile.

detalii...

09.09.14

La Chișinău va avea loc un Forum Transfrontalier al Antreprenorilor

Business Consulting Institute organizează un Forum Transfrontalier al Antreprenorilor, în cadrul proiectului “Sporirea competitivităţii prin sinergia umană în regiunea transfrontalieră“. Evenimentul va fi găzduit de Leogrand Convention Center, la 8 septembrie 2014.

detalii...

28.08.14

Ungheni, primul oraş din Moldova care are un Plan Urbanistic General european

Ungheni este primul oraş din Republica Moldova care a elaborat Planul Urbanistic General (PUG) pentru următorii 15 ani conform standardelor europene şi care va fi propus spre aprobare consilierilor locali în septembrie anul curent. Planul Urbanistic vine cu obiective concrete până în anul 2030, care prevede atragerea investiţiilor de aproape 1 miliard de lei, dublarea locurilor de muncă, asigurarea accesului populaţiei la apă potabilă de calitate şi la servicii de canalizare în proporţie de 100%, transmite IPN.

detalii...

13.08.14

Cooperare turistică în regiunea Mării Negre, în cadrul unui proiect susţinut de Uniunea Europeană

Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre oferă o oportunitate de excepţie pentru Republica Moldova, de a prelua experiența pe care o au țările din regiune în diverse domenii, inclusiv în domeniul turismului. În acest context, Business Consulting Institute implementează proiectul „Rețeaua pentru turism durabil la Marea Neagră - Strategii de marketing turistic comun și dezvoltare în regiunea Mării Negre”, care este susţinut financiar de Uniunea Europeană, prin intermediul acestui Program, fiind lansat în ianuarie 2014.

detalii...

04.08.14

Războiul economic și costurile independenței noastre

Rusia ne-a declarat război. Război mediatic. Un război rece. Un război economic. Premierul rus le-a cerut recent membrilor guvernului decizii urgente pentru a pedepsi Moldova. Acțiunea vine ca răspuns la semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Așa cum era de așteptat, sancțiunile iau amploare. Chiar in ziua ratificării Acordului de Asociere de către Parlamentul RM, autoritățile ruse au decis interzicerea exportului unor produse din carne din Moldova.

detalii...

01.08.14