Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Forumul Transfrontalier al Antreprenorilor, eveniment regional organizat la Chișinău de Business Consulting Institute

Săptămâna aceasta a început la Chişinău cu un eveniment care a reunit oameni de afaceri din România, Ucraina şi Republica Moldova şi reprezentanţi ai autorităţilor naţionale şi locale, ai instituţiilor diplomatice, ai partenerilor de dezvoltare şi societăţii civile.

detalii...

09.09.14

La Chișinău va avea loc un Forum Transfrontalier al Antreprenorilor

Business Consulting Institute organizează un Forum Transfrontalier al Antreprenorilor, în cadrul proiectului “Sporirea competitivităţii prin sinergia umană în regiunea transfrontalieră“. Evenimentul va fi găzduit de Leogrand Convention Center, la 8 septembrie 2014.

detalii...

28.08.14

Ungheni, primul oraş din Moldova care are un Plan Urbanistic General european

Ungheni este primul oraş din Republica Moldova care a elaborat Planul Urbanistic General (PUG) pentru următorii 15 ani conform standardelor europene şi care va fi propus spre aprobare consilierilor locali în septembrie anul curent. Planul Urbanistic vine cu obiective concrete până în anul 2030, care prevede atragerea investiţiilor de aproape 1 miliard de lei, dublarea locurilor de muncă, asigurarea accesului populaţiei la apă potabilă de calitate şi la servicii de canalizare în proporţie de 100%, transmite IPN.

detalii...

13.08.14

Cooperare turistică în regiunea Mării Negre, în cadrul unui proiect susţinut de Uniunea Europeană

Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre oferă o oportunitate de excepţie pentru Republica Moldova, de a prelua experiența pe care o au țările din regiune în diverse domenii, inclusiv în domeniul turismului. În acest context, Business Consulting Institute implementează proiectul „Rețeaua pentru turism durabil la Marea Neagră - Strategii de marketing turistic comun și dezvoltare în regiunea Mării Negre”, care este susţinut financiar de Uniunea Europeană, prin intermediul acestui Program, fiind lansat în ianuarie 2014.

detalii...

04.08.14

Războiul economic și costurile independenței noastre

Rusia ne-a declarat război. Război mediatic. Un război rece. Un război economic. Premierul rus le-a cerut recent membrilor guvernului decizii urgente pentru a pedepsi Moldova. Acțiunea vine ca răspuns la semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Așa cum era de așteptat, sancțiunile iau amploare. Chiar in ziua ratificării Acordului de Asociere de către Parlamentul RM, autoritățile ruse au decis interzicerea exportului unor produse din carne din Moldova.

detalii...

01.08.14

Proiectul european implementat la Teleneşti şi Orhei lansează patru iniţiative de dezvoltare locală

Proiectul “Promovarea Planificării și Implementării Participative ca mecanism eficient de abilitare a comunității și dezvoltare locală durabilă”, implementat de Business Consulting Institute în ţara noastră, s-a bucurat de sprijinul financiar al Uniunii Europene. Acesta se află la etapa la care îşi poate prezenta realizările. Conferinţa finală a acestuia a avut loc la Teleneşti, la 29 iulie, reunind autorităţile publice locale, reprezentanţii Delegaţiei UE în R. Moldova, ai PNUD, USAID, GIZ, ai societăţii civile şi ai mass-media.

detalii...

30.07.14

Vizită de studiu în Polonia, în domeniul proiectelor europene transfrontaliere

În perioada 14-19 iulie, autorităţile publice locale şi instituţiile non-guvernamentale au avut prilejul să participe la o vizită de studiu în Polonia, în cadrul proiectului “Instruirea comunităţilor locale din Republica Moldova pentru utilizarea eficientă a fondurilor programelor europene de cooperare transfrontalieră".

detalii...

20.07.14

Proiecte de cooperare intercomunitară pentru localităţile din Republica Moldova

Localităţile din Republica Moldova vor beneficia de granturi pentru implementarea a 10 proiecte de cooperare intercomunitară. Acestea vor fi sprijinite în lansarea unor servicii publice, de colectare a deşeurilor, iluminare stradală, întreţinere a drumurilor ş.a. Proiectele vor îmbunătăţi viaţa a peste 120 000 de oameni. Valoarea totală a granturilor oferite este de 1 milion dolari SUA.

detalii...

12.07.14