Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Proiecte culturale şi turistice pe agenda unei noi vizite de studiu în Polonia

O nouă vizită de studiu se va organiza, în Polonia, în săptămâna 15-19 iulie. La aceasta au fost invitaţi să participe specialişti ai instituţiilor administraţiei publice locale şi ai ONG-urilor, pentru a învăţa din experienţa proiectelor de cooperare transfrontalieră ale Poloniei. Agenda cuprinde proiecte culturale şi turistice şi nu numai.

detalii...

11.07.13

Cursuri din luna iunie la Teleneşti şi la Orhei

Începând cu data de 17 iunie, orheienii şi teleneştenii participă la cursurile organizate în cadrul unui proiect comun al oraşelor în care locuiesc. Este vorba de un ciclu de cursuri, pe teme variate, la care iau parte funcţionarii publici şi membrii societăţii civile. Cursul din săptămâna aceasta a avut ca subiect documentele de politici. Activităţile din cadrul cursurilor sunt însoţite de exerciţii practice.

detalii...

10.07.13

Vizită de studiu în Polonia, în domeniul cooperării transfrontaliere

Reprezentanţi ai administraţiei publice locale din Moldova şi ai societăţii civile se află, în perioada 29 iunie – 5 iulie, într-o vizită de studiu în Polonia, organizată în cadrul proiectului „Instruirea comunităților locale din Republica Moldova pentru utilizarea eficientă a fondurilor programelor europene de cooperare transfrontalieră".

detalii...

01.07.13

Cursuri de management al proiectelor, în oraşele Orhei şi Teleneşti

Marţi, 25 iunie, Business Consulting Institute va lansa un modul de cursuri pentru funcționarii publici, consilierii locali şi reprezentanții societății civile şi ai sectorului privat din oraşul Orhei. Cursurile au loc în cadrul proiectului “Promovarea Planificării şi Implementării Participative ca mecanism eficient de abilitare a comunităţii şi dezvoltare locală sustenabilă”, finanţat de Uniunea Europeană.

detalii...

24.06.13

Cursuri despre descentralizarea serviciilor publice, la Orhei şi la Teleneşti

Descentralizarea serviciilor publice a constituit subiect de predare săptămâna aceasta, la Teleneşti şi Orhei, în cadrul cursurilor proiectului “Promovarea Planificării şi Implementării Participative ca mecanism eficient de abilitare a comunităţii şi dezvoltare locală sustenabilă”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Business Consulting Institute.

detalii...

21.06.13

Ciclu de cursuri lansat la Teleneşti. Descentralizarea serviciilor publice, capul de listă a subiectelor discutate

Proiectul “Promovarea Planificării şi Implementării Participative ca mecanism eficient de abilitare a comunităţii şi dezvoltare locală sustenabilă” îşi continuă activităţile, lansând un ciclu de cursuri pentru oraşele Teleneşti şi Orhei, adresate funcționarilor publici, consilierilor locali şi reprezentanților societății civile şi ai sectorului privat.

detalii...

17.06.13

Cursuri de management al proiectului pentru autorităţile raionale

Angajaţi ai consiliilor raionale din Republica Moldova şi ai ONG-urilor partenere au fost invitaţi să participe, în perioada 29 - 31 mai şi 3 - 5 iunie 2013, la un curs de instruire dedicat lor, la care au învăţat cum să utilizeze mai bine fondurile alocate prin unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii Europene în Republica Moldova: Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013.

detalii...

06.06.13

Proiect de înfrăţire instituţională în domeniul transportului public

Municipiul Bălţi va avea servicii de transport public mai bune, graţie unui proiect lansat în luna aprilie a anului curent, care va susţine Direcția de troleibuze Bălți în modernizarea parcului de vehicule al companiei şi a activităţii sale. Compania a înregistrat pierderi în anul anterior de activitate şi necesită o redefinire a activităţii sale. Soluţia cea mai accesibilă şi durabilă în acest caz este stabilirea unui parteneriat cu un alt operator din domeniul transportului, cu rezultate foarte bune, şi preluarea experienţei acestuia.

detalii...

07.05.13