Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Vizita de studiu în Polonia, o altă etapă a proiectului descentralizării încheiată cu succes

În perioada 25 septembrie – 1 octombrie 2011, reprezentanţii administraţiei publice centrale şi ai administraţiei publice locale de nivel I şi II din Moldova, ai ONG-urilor şi donatorilor internaţionali au întreprins o vizită de studiu în Polonia, realizată în cadrul proiectului "Descentralizare şi Dezvoltarea Autonomiei Locale: Modele Europene de success pentru Republica Moldova ". Proiectul este o iniţiativă a Business Consulting Institute şi este implementat în parteneriat cu Fundaţia PAUCI (Polonia) şi Corporate & Public Management Consulting Group (Letonia), cu finanţarea Fundaţiei SOROS Moldova şi a PNUD Moldova.

detalii...

03.10.11

Teleradio-Moldova va realiza o reformă radicală

Vineri, 23 septembrie, Hotel Leogrand a găzduit Conferinţa privind reorganizarea IPNA Compania „Teleradio-Moldova” într-o instituţie media competitivă şi modernă. În cadrul evenimentului, preşedintele instituţiei, domnul Constantin Marin, a prezentat planul de restructurare al TRM, plan elaborat de Business Consulting Institute în colaborare cu IPN „Teleradio-Moldova”. Instituţia îşi propune să diversifice conţinutul şi să sporească calitatea produsului media, iar opţiunea de restructurare radicală prevede şi construirea unui nou sediu pentru TRM, până în anul 2015.

detalii...

26.09.11

Modele europene de succes, în cadrul unei conferinţe despre descentralizare şi dezvoltarea autonomiei locale

În 6-7 septembrie 2011, Sala de Conferinţe a Hotelului Vila Verde din Chişinău a găzduit Seminarul de Instruire “Descentralizarea şi Dezvoltarea Autonomiei Locale: Modele europene de succes pentru Republica Moldova”, în cadrul proiectului cu acelaşi nume iniţiat de Business Consulting Institute în Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de BCI având ca parteneri Fundaţia PAUCI (Polonia) şi Corporate and Public Management Consulting (Letonia), cu susţinerea financiară a Fundaţiei Soros Moldova.

detalii...

07.09.11

Un nou proiect de cooperare transfrontalieră, lansat la Chişinău şi la Iaşi

Astăzi, 25 iulie 2011, la Chişinău şi la Iaşi a avut loc lansarea simultană a Proiectului “Reţeaua de Cooperare IT a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru”. Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (Iaşi, România) este aplicant la acest proiect, iar Business Consulting Institute este instituţia parteneră. Evenimentul de lansare de la Chişinău i-a avut drept invitaţi pe reprezentanţii consiliilor raionale din Euroregiune şi ai mass-media. Proiectul urmărește consolidarea infrastructurii logistice a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, în scopul dezvoltării capacităţilor de elaborare şi implementare a proiectelor transfrontaliere comune.

detalii...

25.07.11

Reforma administraţiei municipale în cadrul programelor candidaţilor la funcţia de primar de Chişinău

Actuala structură a autorităţilor municipale s-a păstrat încă din vremea sovietică, fiind puternic birocratizată, demonstrând ineficienţa şi ineficacitatea activităţii. În perioada mandatului lui Dorin Chirtoacă, cu sprijinul experţilor internaţionali şi locali a fost elaborat un studiu de analiză funcţională a primăriei şi structurilor subordonate, iar în baza lui a fost propusă reforma administraţiei municipale, care, cu regret, nu a ajuns să fie implementată, din cauza insuficienţei voinţei politice a partidelor din CMC.

detalii...

13.06.11

Un nou studiu asupra pieţei de asigurări din Moldova, disponibil online

La 31 mai, experţii Business Consulting Institute şi ai Asociaţiei SEDLEX au finalizat studiul „Dezvoltarea şi diversificarea pieţei de asigurări din R. Moldova în contextul negocierii creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător între R. Moldova şi Uniunea Europeană”, finanţat de Fundaţia Soros-Moldova. Studiul a fost elaborat în contextul negocierii Acordului de Asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova şi creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, acestea vizând liberalizarea treptată a pieţei de servicii, precum şi a serviciilor de asigurare.

detalii...

06.06.11

Program de instruire la Călăraşi, în domeniul lansării unei afaceri

În săptămâna curentă, Business Consulting Institute organizează în raionul Călăraşi un program de instruire în domeniul lansării unei afaceri, în cadrul proiectului „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive”.

detalii...

24.05.11

Cursuri de antreprenoriat în raionul Nisporeni

Săptămâna trecută, Business Consulting Institute a organizat în raionul Nisporeni un program de instruire în domeniul lansării unei afaceri, în cadrul proiectului „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive”.

detalii...

23.05.11