Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Activiști civici și jurnaliști din cinci localități au fost instruiți într-un proiect moldo-lituaniano-ucrainean implementat în Moldova de BCI

În zilele de 30 iulie – 1 august Business Consulting Institute a organizat un curs de instruire a bloggerilor, activiștilor civici și ziariștilor locali în vederea sporirii abilităților de comunicare, combaterea dezinformării și tehnici de sensibilizare a unui număr cât mai mare de beneficiari ai proiectelor implementate.

detalii...

19.08.20

BCI desfășoară un proiect de încurajare a proceselor democratice și rezistența la dezinformare în Republica Moldova și Ucraina

Universitatea din Vilnius (Lituania) împreună cu Business Consulting Institute (Moldova) și Fundația pentru Drepturile Omului (Ucraina), implementează proiectul ,,Programul de susținere a emancipării pentru tinerii jurnaliști și activiști civici din Ucraina și Republica Moldova „NEW MEDIA” finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

detalii...

30.07.20

Comuna Pohrebeni din Orhei și-a actualizat strategia de dezvoltare în cadrul programului Comunitatea Mea

În zilele de opt și nouă iulie consultanții BCI, de comun acord cu experții programului Comunitatea Mea, au facilitat în regim on-line atelierul de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Social-Economică a comunei Pohrebeni din raionul Orhei. Este ultimul din cele 26 de ateliere de elaborare sau actualizare a strategiilor, facilitate de consultanții Business Consulting Institute și ai Institutului de Dezvoltare Urbană din cadrul celei de-a doua cohorte a programului Comunitatea Mea.

detalii...

10.07.20

Sculeniul pune accentul pe crearea condițiilor pentru tineret

Comuna Sculeni din raionul Ungheni este una din cele mai dezvoltate localități din raion dar și din țară. Datorită faptului că este amplasată avantajos, pe malul râului Prut, aici aflându-se și una din cele mai importante vămi ale Republicii Moldova la hotarul de vest al țării, în localitate există un fliux sporit de transport și persoane. Datorită acestui fapt, dar și micului traficde frontieră, în localitate este destul de dezvoltat comerțul, aici fiind amplasate mai multe magazine și benzinării, care aduc venituri considerabile la buget.

detalii...

13.03.20

Satul Mihăileni și-a actualizat Strategia de Dezvoiltare Socio-Economică

Douăzeci și șapte de locuitori ai satului Mihăileni din raionul Râșcani, reporezentanți ai devierse categorii și grupuri ale populației din localitate, au participat în zilele de 10 și 11 martie la atelierul de actualizare a strategiei de dezvoltare social economică a localității.

detalii...

12.03.20

Coșnița își actualizează strategia de dezvoltare

Amplasată avantajos, pe malul stâng al Nistrului și alături de orașul Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău, comuna Coșnița din raionul Dubăsari este o localitate cu o experiență bogată în dezvoltarea comunitară, participând la mai multe proiecte de dezvoltare până în prezent.

detalii...

06.03.20

Comuna Pănășești și-a trasat strategia pentru următorii cinci ani

Comuna Pănășeșt din raionul Strășeni își elaborează pentru prima dată o strategie de dezvoltare socio-economică cu implicarea tuturor categoriilor și grupurilor sociale din localitate. Deși, la moment comuna are o strategie pe tremen lung, aceasta nu conține toate componentele unui doceument, carepoate sta la baza dezvoltării comunității.

detalii...

28.02.20

Opt primari din Cantemir s-au angajat să deschidă un post de pompieri la Baimaclia

În data de 5 februarie aceștia s-au întrunit la Baimaclia pentru a face cunoștință cu proiectul, care include deschiderea postului. De fapt, proiectul nu se limitează doar la această acțiuni, conținând un plan amplu de acțiuni axat pe pregătirea autorităților locale și a populației pentru a face față schimbărilor climatice ce se produc și intemperiilor sau catastrofelor antropogene, favorizate de acestea.

detalii...

06.02.20