Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

BCI a inițiat activitățile în cadrul unui proiect de mediu

Primari din mai multe localități din raionul Leova, reprezentanți ai serviciului raional pentru situații de urgență și președintele raionului Leova, Nicolae Prițican au participat pe 5 februarie curent în incinta primăriei din comuna Sărăteni la ședința de prezentare a proiectului ”Promovarea măsurilor de reducere a riscurilor climatice și de dezastre în sectoarele apei și protecției civile pentru sporirea rezilienței localităților rurale”, implementat de PNUD cu suportul financiar al Agenției Austriece de dezvoltare.

detalii...

05.02.20

Trei localități din bazinul de mijloc al Nistrului își elaborează pentru prima dată strategiile de dezvoltare

Trei localități din raioanele Orhei și Rezina au fost incluse în cea de-a doua cohortă de localități asistate în cadrul programului Comunitatea Mea, finanțat de USAID. Niciuna din ele n-a implementat până acum proiecte importante din asistența străină și nici nu au elaborate strategii de dezvoltare social-economică. În cadrul proiectului Experții BCI le vor asista pentru ca să elaboreze și să aprobe aceste strategii.

detalii...

03.02.20

Sub îndrumarea BCI Încă două localități din apropierea Chișinăului au demarat procedurile de actualizare a strategiilor de dezvoltare

Comuna Coșnița, centrul administrativ temporar al raionului Dubăsari este o localitate familiarizată cu implementarea a mai multor tipuri de proiecte, atât pentru business cât și de dezvoltare comunitară. În aceeași situație este și satul Budești din municipiul Chișinău.

detalii...

22.01.20

Orașul Telenești și comuna Pănășești din Strășeni au demarat activitățile în cadrul programului Comunitatea Mea

Cele două localități vor fi ghidate de către consultanții Business Consulting Institute pentru a-și actualiza sau elabora strategiile de dezvoltare socio-economică a localităților.

detalii...

18.01.20

Pârlița, Sculeni și Sărata Veche, pregătite de implementarea programului Comunitatea Mea

Miercuri, 15 ianuarie, experții BCI au organizat în localitățile Pârlița și Sculeni din raionul Ungheni și Sărata Veche din raionul Fălești ședințe de inițiere cu activul primăriilor, consilieri comunali și activiști locali.

detalii...

16.01.20

La Edineț a demarat cea de-a doua etapă a programului Comunitatea Mea. BCI și IDU vor facilita activitățile în 26 de localități

Vineri, 10 ianuarie, experții Business Consulting Institute (BCI) au organizat la Edineț prima ședință de planificare a activităților în cadrul etapei a doua a programului Comunitatea Mea. În prima jumătate a anului curent, în consorțiu cu Institutul de Dezvoltare Urbană (IDU), BCI va facilita elaborarea și adoptarea Strategiilor de Dezvoltare Social Economică în 26 de localități.

detalii...

10.01.20

BCI a elaborat un studiu despre cum se implementează principiile de abilitare a femeilor în companiile moldovenești

La 4 decembrie, Business Consulting Institute (BCI) și Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) a desfășurat la Chișinău conferința cu genericul: „Principiile de Abilitare a Femeilor (Women Empowerment Principles, WEPs) - Egalitatea înseamnă afaceri”, în cadrul căreia au fost prezentate primele rezultate ale inițiativei de pilotare a Principiilor de Abilitare a Femeilor în sectorul privat din Republica Moldova.

detalii...

10.12.19

Parteneriatul estic la 10 ani. Societatea civilă din Republica Moldova a făcut totalurile

În cei 10 ani Republica Moldova a reușit să încheie Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, implicit a acordului de liber schimb și să-și sporească exporturile pe piețele europene până la 70%. În următorul deceniu ar fi logic să-și propună obiective mai ambițioase.

detalii...

20.09.19