Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Valea Perjei, satul izolat din sudul Moldovei, care se mobilizează cu ajutorul proiectului Comunitatea Mea

În zilele de 4 și 5 martie, experții Business Consulting Institute au organizat și facilitat desfășurarea unui atelier de lucru de planificare strategică în satul Valea Perjei din raionul Taraclia.

detalii...

06.03.19

Municipiul Cahul va avea o nouă strategie de dezvoltare social economică

La sfârșitul iernii, în zilele de 27 și 28 februarie, în incinta primăriei municipiului Cahul s-a desfășurat un atelier de lucru de monitorizare, evaluare și actualizare a Strategiei de Dezvoltare social-economică a localității, măsură ce face parte din proiectul Comunitatea Mea.

detalii...

01.03.19

Satul Tomai din UTA Găgăuzia, implicat activ în proiectul Comunitatea Mea, finanțat de USAID

Proiecte de infrastructură, sociale, de dezvoltare economică, de protejare a bătrânilor și pentru dezvoltarea sportului au reprezentat principalele preocupări ale localnicilor satului Tomai din Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia, care au participat în data de 19-20 februarie la atelierul de planificare strategică, organizat de experții Business Consulting Institute în cadrul proiectului Comunitatea Mea.

detalii...

21.02.19

Cum văd localnicii din Slobozia Mare viitorul comunității

În cadrul proiectului Comunitatea Mea experții Business Consulting Institute au avut în data de 15 și 16 februarie un atelier de lucru în satul Slobozia Mare din raionul Cahul, în cadrul căruia a fost actualizată strategia de dezvoltare social- economică a localității și extins termenul de aplicare a acțiunilor prevăzute de aceasta până în anul 2025.

detalii...

18.02.19

Comunitatea din Lozova, implicată activ în dezvoltarea localității

Peste 30 de locuitori ai comunei Lozova din raionul Strășeni, au participat în data de 12-13 februarie în cadrul proiectului Comunitatea Mea la un atelier de lucru privind monitorizarea și planificarea strategiei de dezvoltare social-economică a comunității.

detalii...

14.02.19

BCI și IDU s-au lansat într-un nou proiect de dezvoltare a comunităților locale

20 de comunități vor avea planuri de dezvoltare social economică actualizate cu suportul consultanților Business Consulting Institute (BCI) și ai Institutului de Dezvoltare Urbană (IDU).

detalii...

01.02.19

Reabilitarea albiei râului, la Vulcănești

La Vulcănești, după fiecare ploaie mai zdravănă, prin casele și grădinile oamenilor era prăpăd. Râul Cahul, care traversează orașul, se umfla, iar în subsoluri și beciuri apa și noroiul gâlgâiau în voie. Albia lui nu fusese curățată de ani de zile și era înnămolită. Recent, aproximativ trei km din albia râului a fost adâncită și curățată. Acum râul Cahul s-a îmblânzit, iar apele lui au devenit limpezi. Aceste lucrări de reabilitare au fost posibile cu asistența Uniunii Europene, oferită prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD), implementat de PNUD.

detalii...

29.10.18

ISTORIE DE SUCCES - CU APĂ LA ROBINET „SUNTEM ACUM ÎN RAI”

Peste 27.500 de persoane din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au acces la apă potabilă, datorită asistenței Uniunii Europene. Ce ar fi mai avantajos: să cumpere un butoi de apă – uneori de șapte ori mai scumpă decât cea de la robinet sau să ia cu împrumut câteva găleți de apă de la vecini? Aceasta a fost ani la rândul o adevărată dilemă pentru locuitorii satului Etulia din raionul Vulcănești. Lipsa apei curente și proasta calitate a apei din fântâni au fost principala bătaie de cap a comunității din Etulia, aflată în extremitatea sudică a Republicii Moldova. Deja de o lună, sătenii au apă la robinet, datorită asistenței acordate de Uniunea Europeană prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD).

detalii...

25.09.18