Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Convocarea consiliului de administrație a ÎM „UNISERV-COM” în cadrul programului SARD

O reuniune extraordinară a Consiliului de Administraţie a Întreprinderii Municipale ÎM „UNISERV-COM” a fost convocată în data de 27 iulie 2018.

detalii...

30.07.18

Premii Europene pentru Societatea Civilă

În cadrul Competiției Europene a Premiilor Societății Civile pentru Republica Moldova 2018 organizată de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Business Consulting Institute a câștigat Premiul pentru Consolidarea Încrederii.

detalii...

16.07.18

Clusterul Taraclia va beneficia de un grant de 100 000 de dolari din partea Uniunii Europene

Programul SARD Găgăuzia-Taraclia, finanțat de Uniunea Europeană, a decis recent alocarea unui grant de 100 000 de dolari pentru dezvoltarea Proiectului de Cooperare Intermunicipală „APĂ CANAL” Taraclia.

detalii...

13.02.18

Membrii CdM au dezbătut problema traseismului politic

Membrii Clubului de Dezbateri ”Chișinăul de mâine” s-au întrunit pe 17 noiembrie 2017 în cadrul celei de-a 6-a ediții a Clubului, la care a fost abordat fenomenul traseismul politic al primarilor din Republica Moldova, în perioada 2011-2017. Subiectul a fost prezentat de Ion Meleștean, consultant la Institutul de Dezvoltare Urbană.

detalii...

04.12.17

Clubul „Chisinaul de Maine”: Transportul public urban: probleme majore şi repere pentru reformă

Membrii Clubului de Dezbateri ”Chișinăul de Mâine” (CdM) s-au întrunit vineri, 13 octombrie 2017, pentru a discuta despre Organizarea transportului public în mun. Chișinău, inclusiv despre tichetarea electronică. Ideile principale expuse în cadrul evenimentului le puteți citi în prezentarea de față.

detalii...

17.10.17

Vineri, CdM va dezbate problema transportului urban

Clubul de dezbateri "Chișinăul de Mâine" (CdM) se va reuni din nou vineri, 13 octombrie, ora 17.00, la sediul de pe strada Eminescu nr. 29, Chișinău. De această dată se va discuta despre organizarea transportului urban. Subiectul va fi prezentat de Ion Cotruță, consultant superior în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, şi Liviu Andriuță, director executiv BCI.

detalii...

10.10.17

Poate oare Chișinăul să devină un „smart city”?

n cadrul celei de-a 4-a întruniri a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM) ne-am bucurat de prezența dlui Nicolae ŢARĂLUNGĂ, arhitect, Director IHS România, şi a dlui Andrei RUSSU, Director Onorislegis Moldova. Subiectul prezentat de dl arhitect s-a axat pe organizarea teritorial-administrativă a municipiului Chișinău și acțiunile care necesită a fi întreprinse pentru modernizarea orașului. Au fost aduse și exemple de practici pozitive din România și alte țări europene.

detalii...

06.10.17

Un proiect de cooperare intercomunitară prinde contur în cadrul clusterului Taraclia

Consiliul local Copceac a luat în dezbatere, la ultima sa ședință, chestiunea privind participarea localității în proiectul de cooperare intercomunitară în cadrul clusterului Taraclia. Proiectul prevede dezvoltarea şi extinderea întreprinderii municipale « Apă Canal » din or. Taraclia, prin crearea unui serviciu multifuncţional la nivelul clusterului.

detalii...

05.10.17