Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Managementul serviciilor municipale: aspect metodologic (Subiect prezentat și analizat la ședința CdM)

În cadrul celei de-a 3-a ședințe ordinare a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM), dr. habilitat Maximilian Silvestru a vorbit despre impactul relațiilor dintre manager și angajați asupra calității serviciilor municipale.

detalii...

04.10.17

La CdM s-a discutat despre piețele agroalimentare din Chișinău

O nouă întrunire a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM) a avut loc la sediul Institutului de Dezvoltare Urbană. De această dată, subectul central al discuțiilor l-a constituit situația piețelor agroalimentare din capitală. O prezentare la temă a fost făcută de Pancho Valceanov, director al Institutului de Rezolvare a Conflictelor INRECO.

detalii...

13.09.17

Atenție - termen limită extins: BCI Audit este în căutarea unui auditor superior

BCI Audit SRL, cu sediul în Chisinău, str. Mihai Eminescu nr. 27/1, organizează un concurs pentru ocuparea funcției vacante de auditor superior, pe o durată nedeterminată.

detalii...

19.08.17

Clubul de dezbateri „Chisinaul de Maine” a debutat cu o viziune despre administrarea capitalei

Animati de dorinta de a identifica si formula propuneri pentru dezvoltarea municipiului Chisinau, organizatiile neguvernamentale Centrul Habitat Moldova, Business Consulting Institute (BCI), Institutul de Dezvoltare Urbana (IDU), Institutul de Rezolvare a Conflictelor (INRECO), Centrul Ecologic de Asistenta si Instruire (CEAI), Asociatia Transportatorilor Privati (ATP) si Serviciul de Asistenta si Informare a Tineretului (SAIT) au lansat Clubul de dezbateri „Chisinaul de Maine” (CdM). Clubul este conceput ca o paltforma menita sa ofere participantilor posibilitatea de a pune in discutie orice aspect ce vizeaza administrarea municipiului Chisinau. Misiunea Clubului este de a diagnostica exact starea de lucruri existenta in capitala si de a oferi solutii factorilor decizionali. Clubul de dezbateri „Chisinaul de Maine” s-a deschis vineri, 4 august, la sediul Institutului de Dezvoltare Urbana. Sedinta inaugurala l-a avut ca protagonist pe profesorul Silvestru Maximilian care si-a prezentat viziunea sa despre modul de eficientizare a activitatii primariei Chisinau.

detalii...

08.08.17

O noua intreprindere intercomunitara va fi creata in cadrul Proiectului SARD

In cadrul celei de-a treia componenta a Proiectului SARD, o noua intreprindere intercomunitara este in proces de constituire in sudul Republicii Moldova. Intreprinderea va fi fondata de opt primarii (Taraclia, Aluatu, Balabanu, Cairaclia, Cazaclia, Copceac, Corten si Novosiolovca) si va presta servicii publice pentru toate localitatile respective. Serviciile vor viza, in principal, transportarea si prelucrarea deseurilor, intretinerea drumurilor si iluminatul stradal.

detalii...

13.06.17

Consultanții de pe ambele maluri ale Nistrului au posibilitatea să obțină titlul de Certified Management Consultant

Douăzeci și cinci de persoane de pe ambele maluri ale Nistrului, care au finalizat cu succes un program de instruire de 5 module și au pregătit proiecte de consultanță, vor fi examinate în această săptămână de către o comisie formată din 4 evaluatori străini. Participanții la instruire vor avea posibilitatea să obțină titlul de Certified Management Consultant, care este cel mai înalt standard de calitate în consultanță și este recunoscut în peste 50 de state.

detalii...

24.05.17

Cooperarea intercomunală în raionul Taraclia și Găgăuzia, obiectul unui studiu lansat la Taraclia și Comrat

Un studiu cu privire la cooperarea intercomunală și benefiiciile și posibilitățile pe care le comportă este lansat astăzi, la Taraclia și la Comrat, în prezența primarilor, consilierilor locali și a reprezentaților PNUD Moldova. Studiul a fost elaborat de către experții Business Consulting Institute și ai Institutului de Dezvoltare Urbană, în cadrul unui proiect sprijinit de Programul SARD Gagauzia Taraclia al PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

detalii...

22.05.17

Cu sprijinul UE, tineri de pe ambele maluri ale râului Nistru au creat noi locuri de muncă

Timp de doar un an de zile, 31 de tineri au creat peste 120 de locuri de muncă și au lansat pe piață noi produse și servicii. Aceștia au devenit antreprenori grație susținerii financiare a Uniunii Europene, oferite în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Rezultatele proiectului de abilitare a tinerilor în afaceri au fost prezentate astăzi la un eveniment desfășurat în Tiraspol.

detalii...

05.04.17