Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Modele europene de succes, în cadrul unei conferinţe despre descentralizare şi dezvoltarea autonomiei locale

În 6-7 septembrie 2011, Sala de Conferinţe a Hotelului Vila Verde din Chişinău a găzduit Seminarul de Instruire “Descentralizarea şi Dezvoltarea Autonomiei Locale: Modele europene de succes pentru Republica Moldova”, în cadrul proiectului cu acelaşi nume iniţiat de Business Consulting Institute în Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de BCI având ca parteneri Fundaţia PAUCI (Polonia) şi Corporate and Public Management Consulting (Letonia), cu susţinerea financiară a Fundaţiei Soros Moldova.

detalii...

07.09.11

Un nou proiect de cooperare transfrontalieră, lansat la Chişinău şi la Iaşi

Astăzi, 25 iulie 2011, la Chişinău şi la Iaşi a avut loc lansarea simultană a Proiectului “Reţeaua de Cooperare IT a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru”. Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (Iaşi, România) este aplicant la acest proiect, iar Business Consulting Institute este instituţia parteneră. Evenimentul de lansare de la Chişinău i-a avut drept invitaţi pe reprezentanţii consiliilor raionale din Euroregiune şi ai mass-media. Proiectul urmărește consolidarea infrastructurii logistice a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, în scopul dezvoltării capacităţilor de elaborare şi implementare a proiectelor transfrontaliere comune.

detalii...

25.07.11

Reforma administraţiei municipale în cadrul programelor candidaţilor la funcţia de primar de Chişinău

Actuala structură a autorităţilor municipale s-a păstrat încă din vremea sovietică, fiind puternic birocratizată, demonstrând ineficienţa şi ineficacitatea activităţii. În perioada mandatului lui Dorin Chirtoacă, cu sprijinul experţilor internaţionali şi locali a fost elaborat un studiu de analiză funcţională a primăriei şi structurilor subordonate, iar în baza lui a fost propusă reforma administraţiei municipale, care, cu regret, nu a ajuns să fie implementată, din cauza insuficienţei voinţei politice a partidelor din CMC.

detalii...

13.06.11

Un nou studiu asupra pieţei de asigurări din Moldova, disponibil online

La 31 mai, experţii Business Consulting Institute şi ai Asociaţiei SEDLEX au finalizat studiul „Dezvoltarea şi diversificarea pieţei de asigurări din R. Moldova în contextul negocierii creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător între R. Moldova şi Uniunea Europeană”, finanţat de Fundaţia Soros-Moldova. Studiul a fost elaborat în contextul negocierii Acordului de Asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova şi creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, acestea vizând liberalizarea treptată a pieţei de servicii, precum şi a serviciilor de asigurare.

detalii...

06.06.11

Program de instruire la Călăraşi, în domeniul lansării unei afaceri

În săptămâna curentă, Business Consulting Institute organizează în raionul Călăraşi un program de instruire în domeniul lansării unei afaceri, în cadrul proiectului „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive”.

detalii...

24.05.11

Cursuri de antreprenoriat în raionul Nisporeni

Săptămâna trecută, Business Consulting Institute a organizat în raionul Nisporeni un program de instruire în domeniul lansării unei afaceri, în cadrul proiectului „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive”.

detalii...

23.05.11

Investiţii străine la Edineţ, unde va fi creat un parc industrial

Proiectul care vizează crearea unui Parc Industrial în raionul Edineţ nu întârzie să aducă investitorii străini în Republica Moldova. Compania germană „Dreixler-Maris” urmează să investească 3 milioane de euro în PI Edineţ, unde va produce firele electrice pentru automobilele Mercedes, Bugatti şi BMW. Investiţia va avea un impact economic important şi va oferi peste 2000 locuri de muncă în regiune.

detalii...

15.05.11

Experţi independenţi recomandă aprobarea unei noi Strategii de Reformă a APC

Pe 29 aprilie 2011, la Chişinău a fost lansat Raportul „Reforma Administraţiei Publice Centrale în R. Moldova: Evaluarea Performanţelor Implementării”, susţinut financiar de Programul Buna Guvernare din cadrul Fundaţiei Soros-Moldova. Acesta a fost elaborat de către un grup de experţi independenţi, coordonat de către Business Consulting Institute. Experţii au arătat evoluţia Reformei APC, cu reuşitele şi insuccesele ei şi au formulat recomandări care să ghideze în continuare reformarea administraţiei publice centrale.

detalii...

28.04.11