Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Satul Mihăileni și-a actualizat Strategia de Dezvoiltare Socio-Economică

Douăzeci și șapte de locuitori ai satului Mihăileni din raionul Râșcani, reporezentanți ai devierse categorii și grupuri ale populației din localitate, au participat în zilele de 10 și 11 martie la atelierul de actualizare a strategiei de dezvoltare social economică a localității.

detalii...

12.03.20

Coșnița își actualizează strategia de dezvoltare

Amplasată avantajos, pe malul stâng al Nistrului și alături de orașul Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău, comuna Coșnița din raionul Dubăsari este o localitate cu o experiență bogată în dezvoltarea comunitară, participând la mai multe proiecte de dezvoltare până în prezent.

detalii...

06.03.20

Comuna Pănășești și-a trasat strategia pentru următorii cinci ani

Comuna Pănășeșt din raionul Strășeni își elaborează pentru prima dată o strategie de dezvoltare socio-economică cu implicarea tuturor categoriilor și grupurilor sociale din localitate. Deși, la moment comuna are o strategie pe tremen lung, aceasta nu conține toate componentele unui doceument, carepoate sta la baza dezvoltării comunității.

detalii...

28.02.20

Opt primari din Cantemir s-au angajat să deschidă un post de pompieri la Baimaclia

În data de 5 februarie aceștia s-au întrunit la Baimaclia pentru a face cunoștință cu proiectul, care include deschiderea postului. De fapt, proiectul nu se limitează doar la această acțiuni, conținând un plan amplu de acțiuni axat pe pregătirea autorităților locale și a populației pentru a face față schimbărilor climatice ce se produc și intemperiilor sau catastrofelor antropogene, favorizate de acestea.

detalii...

06.02.20

BCI a inițiat activitățile în cadrul unui proiect de mediu

Primari din mai multe localități din raionul Leova, reprezentanți ai serviciului raional pentru situații de urgență și președintele raionului Leova, Nicolae Prițican au participat pe 5 februarie curent în incinta primăriei din comuna Sărăteni la ședința de prezentare a proiectului ”Promovarea măsurilor de reducere a riscurilor climatice și de dezastre în sectoarele apei și protecției civile pentru sporirea rezilienței localităților rurale”, implementat de PNUD cu suportul financiar al Agenției Austriece de dezvoltare.

detalii...

05.02.20

Trei localități din bazinul de mijloc al Nistrului își elaborează pentru prima dată strategiile de dezvoltare

Trei localități din raioanele Orhei și Rezina au fost incluse în cea de-a doua cohortă de localități asistate în cadrul programului Comunitatea Mea, finanțat de USAID. Niciuna din ele n-a implementat până acum proiecte importante din asistența străină și nici nu au elaborate strategii de dezvoltare social-economică. În cadrul proiectului Experții BCI le vor asista pentru ca să elaboreze și să aprobe aceste strategii.

detalii...

03.02.20

Sub îndrumarea BCI Încă două localități din apropierea Chișinăului au demarat procedurile de actualizare a strategiilor de dezvoltare

Comuna Coșnița, centrul administrativ temporar al raionului Dubăsari este o localitate familiarizată cu implementarea a mai multor tipuri de proiecte, atât pentru business cât și de dezvoltare comunitară. În aceeași situație este și satul Budești din municipiul Chișinău.

detalii...

22.01.20

Orașul Telenești și comuna Pănășești din Strășeni au demarat activitățile în cadrul programului Comunitatea Mea

Cele două localități vor fi ghidate de către consultanții Business Consulting Institute pentru a-și actualiza sau elabora strategiile de dezvoltare socio-economică a localităților.

detalii...

18.01.20