Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Clubul „Chisinaul de Maine”: Transportul public urban: probleme majore şi repere pentru reformă

Membrii Clubului de Dezbateri ”Chișinăul de Mâine” (CdM) s-au întrunit vineri, 13 octombrie 2017, pentru a discuta despre Organizarea transportului public în mun. Chișinău, inclusiv despre tichetarea electronică. Ideile principale expuse în cadrul evenimentului le puteți citi în prezentarea de față.

detalii...

17.10.17

Vineri, CdM va dezbate problema transportului urban

Clubul de dezbateri "Chișinăul de Mâine" (CdM) se va reuni din nou vineri, 13 octombrie, ora 17.00, la sediul de pe strada Eminescu nr. 29, Chișinău. De această dată se va discuta despre organizarea transportului urban. Subiectul va fi prezentat de Ion Cotruță, consultant superior în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, şi Liviu Andriuță, director executiv BCI.

detalii...

10.10.17

Poate oare Chișinăul să devină un „smart city”?

n cadrul celei de-a 4-a întruniri a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM) ne-am bucurat de prezența dlui Nicolae ŢARĂLUNGĂ, arhitect, Director IHS România, şi a dlui Andrei RUSSU, Director Onorislegis Moldova. Subiectul prezentat de dl arhitect s-a axat pe organizarea teritorial-administrativă a municipiului Chișinău și acțiunile care necesită a fi întreprinse pentru modernizarea orașului. Au fost aduse și exemple de practici pozitive din România și alte țări europene.

detalii...

06.10.17

Un proiect de cooperare intercomunitară prinde contur în cadrul clusterului Taraclia

Consiliul local Copceac a luat în dezbatere, la ultima sa ședință, chestiunea privind participarea localității în proiectul de cooperare intercomunitară în cadrul clusterului Taraclia. Proiectul prevede dezvoltarea şi extinderea întreprinderii municipale « Apă Canal » din or. Taraclia, prin crearea unui serviciu multifuncţional la nivelul clusterului.

detalii...

05.10.17

Managementul serviciilor municipale: aspect metodologic (Subiect prezentat și analizat la ședința CdM)

În cadrul celei de-a 3-a ședințe ordinare a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM), dr. habilitat Maximilian Silvestru a vorbit despre impactul relațiilor dintre manager și angajați asupra calității serviciilor municipale.

detalii...

04.10.17

La CdM s-a discutat despre piețele agroalimentare din Chișinău

O nouă întrunire a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM) a avut loc la sediul Institutului de Dezvoltare Urbană. De această dată, subectul central al discuțiilor l-a constituit situația piețelor agroalimentare din capitală. O prezentare la temă a fost făcută de Pancho Valceanov, director al Institutului de Rezolvare a Conflictelor INRECO.

detalii...

13.09.17

Atenție - termen limită extins: BCI Audit este în căutarea unui auditor superior

BCI Audit SRL, cu sediul în Chisinău, str. Mihai Eminescu nr. 27/1, organizează un concurs pentru ocuparea funcției vacante de auditor superior, pe o durată nedeterminată.

detalii...

19.08.17

Clubul de dezbateri „Chisinaul de Maine” a debutat cu o viziune despre administrarea capitalei

Animati de dorinta de a identifica si formula propuneri pentru dezvoltarea municipiului Chisinau, organizatiile neguvernamentale Centrul Habitat Moldova, Business Consulting Institute (BCI), Institutul de Dezvoltare Urbana (IDU), Institutul de Rezolvare a Conflictelor (INRECO), Centrul Ecologic de Asistenta si Instruire (CEAI), Asociatia Transportatorilor Privati (ATP) si Serviciul de Asistenta si Informare a Tineretului (SAIT) au lansat Clubul de dezbateri „Chisinaul de Maine” (CdM). Clubul este conceput ca o paltforma menita sa ofere participantilor posibilitatea de a pune in discutie orice aspect ce vizeaza administrarea municipiului Chisinau. Misiunea Clubului este de a diagnostica exact starea de lucruri existenta in capitala si de a oferi solutii factorilor decizionali. Clubul de dezbateri „Chisinaul de Maine” s-a deschis vineri, 4 august, la sediul Institutului de Dezvoltare Urbana. Sedinta inaugurala l-a avut ca protagonist pe profesorul Silvestru Maximilian care si-a prezentat viziunea sa despre modul de eficientizare a activitatii primariei Chisinau.

detalii...

08.08.17