Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

O noua intreprindere intercomunitara va fi creata in cadrul Proiectului SARD

In cadrul celei de-a treia componenta a Proiectului SARD, o noua intreprindere intercomunitara este in proces de constituire in sudul Republicii Moldova. Intreprinderea va fi fondata de opt primarii (Taraclia, Aluatu, Balabanu, Cairaclia, Cazaclia, Copceac, Corten si Novosiolovca) si va presta servicii publice pentru toate localitatile respective. Serviciile vor viza, in principal, transportarea si prelucrarea deseurilor, intretinerea drumurilor si iluminatul stradal.

detalii...

13.06.17

Consultanții de pe ambele maluri ale Nistrului au posibilitatea să obțină titlul de Certified Management Consultant

Douăzeci și cinci de persoane de pe ambele maluri ale Nistrului, care au finalizat cu succes un program de instruire de 5 module și au pregătit proiecte de consultanță, vor fi examinate în această săptămână de către o comisie formată din 4 evaluatori străini. Participanții la instruire vor avea posibilitatea să obțină titlul de Certified Management Consultant, care este cel mai înalt standard de calitate în consultanță și este recunoscut în peste 50 de state.

detalii...

24.05.17

Cooperarea intercomunală în raionul Taraclia și Găgăuzia, obiectul unui studiu lansat la Taraclia și Comrat

Un studiu cu privire la cooperarea intercomunală și benefiiciile și posibilitățile pe care le comportă este lansat astăzi, la Taraclia și la Comrat, în prezența primarilor, consilierilor locali și a reprezentaților PNUD Moldova. Studiul a fost elaborat de către experții Business Consulting Institute și ai Institutului de Dezvoltare Urbană, în cadrul unui proiect sprijinit de Programul SARD Gagauzia Taraclia al PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

detalii...

22.05.17

Cu sprijinul UE, tineri de pe ambele maluri ale râului Nistru au creat noi locuri de muncă

Timp de doar un an de zile, 31 de tineri au creat peste 120 de locuri de muncă și au lansat pe piață noi produse și servicii. Aceștia au devenit antreprenori grație susținerii financiare a Uniunii Europene, oferite în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Rezultatele proiectului de abilitare a tinerilor în afaceri au fost prezentate astăzi la un eveniment desfășurat în Tiraspol.

detalii...

05.04.17

Uniunea Europeană oferă mai multe granturi pentru dezvoltarea afacerilor în Găgăuzia și Taraclia

La 1 martie se lansează a doua rundă a concursului de granturi oferite de Uniunea Europeană pentru crearea noilor afaceri și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM-uri) din UTA Găgăuzia și Taraclia. Antreprenori începători și cu experiență din regiune pot obține ajutor financiar nerambursabil de până la 18.400 Euro per proiect selectat, prin intermediul programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia” (SARD), implementat de PNUD.

detalii...

28.02.17

Tinerii antreprenori studiază managementul operațional în companie

Tinerii antreprenori care au beneficiat de granturi UE pentru a-și lansa propriile afaceri participă azi la sesiunea de instruire „Managementul operațional în companie”. Instruirea are drept scop să dezvolte capacitățile manageriale ale beneficiarilor și să le ofere cunoștințe și deprinderi practice în ceea ce privește modul de aplicare a funcțiilor managementului în cadrul întreprinderii și managementul timpului și al resurselor în organizare.

detalii...

11.02.17

O studentă s-a apucat de copt pâine pentru tot satul

Doina visa într-adevăr la o afacere proprie, dar nici nu bănuia că visul ei se va împlini așa de curând. Totul a început de la o informație pe care a aflat-o întâmplător de la una din cunștințele sale. Era vorba despre posibilitatea de a participa la un concurs de granturi pentru abilitarea în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Doina nu a stat prea mult pe gânduri și a hotărât să-și încerce norocul. Mai ales că avea deja o idee de afacere în minte. Se gândea să deschidă o brutărie în sat.

detalii...

08.02.17

Zinaida Stefanco: „Un antreprenor trebuie să știe ceea ce face și să facă ceea ce știe”

După finalizarea studiilor de master, Zinaida Stefanco s-a angajat în calitate de vânzător-consultant în magazinul Steillmann, situat în centrul comercial Malldova din Chișinău. Peste un an a ieșit în concediu de maternitate și în prezent crește doi copii cu vârsta de 4 și 2 ani. Dar acest fapt nu o împiedică să se ocupe și de o afacere pe care a creat-o recent cu ajutorul unui grant, oferit de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului de abilitare în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Afacerea constă într-o mini-fabrică de colectare a laptelui și de producere a brânzei de oi.

detalii...

03.02.17