Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

O studentă s-a apucat de copt pâine pentru tot satul

Doina visa într-adevăr la o afacere proprie, dar nici nu bănuia că visul ei se va împlini așa de curând. Totul a început de la o informație pe care a aflat-o întâmplător de la una din cunștințele sale. Era vorba despre posibilitatea de a participa la un concurs de granturi pentru abilitarea în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Doina nu a stat prea mult pe gânduri și a hotărât să-și încerce norocul. Mai ales că avea deja o idee de afacere în minte. Se gândea să deschidă o brutărie în sat.

detalii...

08.02.17

Zinaida Stefanco: „Un antreprenor trebuie să știe ceea ce face și să facă ceea ce știe”

După finalizarea studiilor de master, Zinaida Stefanco s-a angajat în calitate de vânzător-consultant în magazinul Steillmann, situat în centrul comercial Malldova din Chișinău. Peste un an a ieșit în concediu de maternitate și în prezent crește doi copii cu vârsta de 4 și 2 ani. Dar acest fapt nu o împiedică să se ocupe și de o afacere pe care a creat-o recent cu ajutorul unui grant, oferit de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului de abilitare în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Afacerea constă într-o mini-fabrică de colectare a laptelui și de producere a brânzei de oi.

detalii...

03.02.17

Afacere inovatoare şi profitabilă pe bani europeni

Fondurile europene au impulsionat enorm dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii în ultimii ani. Unul dintre tinerii care şi-au transpus ideile în realitate cu susţinerea financiară oferită în cadrul programelor Uniunii Europene este Lilia Verlan din satul Pârâta, r-nul Dubăsari. La începutul acestui an, tânăra a deschis o fermă de şinşile – o afacere inovatoare şi profitabilă, după cum o asigură fermierii mai experimentaţi

detalii...

01.02.17

Cum a ajuns un tânar de 21 de ani să înființeze un autoservice pentru mașini de mare tonaj?

După ce a fost admis în concurs, Ion a participat activ la toate sesiunile de instruire organizate în cadrul proiectului, beneficiind totodată și de consltanță calificată din partea mentorilor BCI, Liviu Andriuță și Pancho Valceanov. În cele din urmă, planul său de afacere a fost evaluat ca fiind viabil, iar Ion s-a numărat printre câștigătorii concursului. Suma grantului pe care l-a primit din partea Uniunii Europene a fost de circa 14 000 de euro.

detalii...

31.01.17

După ce a muncit mai mulți ani printre străini, și-a dat seama că ar putea face un lucru bun acasă

La sfârşitul anului 2015, Petronela Verejan a hotărât să meargă la un curs de business iniţiat de Programul de Abilitare Economică a Tinerilor. Participând la concurs cu ideea sa de afacere, Petronela a cîştigat un grant european în valoare de 14.700 euro – echivalentul a 300.000 lei, oferit de Uniunea Europeană, prin Programul “Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Cu aceşti bani, soții Verejan au început să repare şi să producă la comandă plapume şi perne, inclusiv pentru copii.

detalii...

27.01.17

În premieră, experții în domeniul dezvoltării afacerilor vor obține certificare internațională

23 Ianuarie 2017, Chișinău - Experții în domeniul de dezvoltare a afacerilor vor obține certificatul CMC – Certified Management Consultant, recunoscut pe plan internațional, conform standardelor europene EN 16114. Astăzi a fost dat start cursurilor, la care participă specialiști din Chişinău şi Tiraspol. Proiectul este realizat sub egida Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

detalii...

23.01.17

Petru Bondari: Pentru a lansa o afacere, totul e să faci primul pas!

Ideea de a deschide o companie de teambuilding i-a încolțit în minte încă pe când mergea împreună cu colegii săi peste hotare la diferite evenimente de consolidare a echipei. Astăzi, Petru Bondari deține și conduce o companie de teambuilding, creată pe bani de la Uniunea Europeană. Iar secretul succesului său se datorează doar determinării cu care și-a urmat visul.

detalii...

17.01.17

ISTORIE DE SUCCES – Apicultor la 28 de ani

Serghei Popovici are 28 de ani și trăiește în comuna Susleni din raionul Orhei. La vârsta la care alți tineri încă sunt în căutarea celui mai bun drum în viață, Serghei știe deja foarte bine ce are de făcut. În timp ce își ajuta familia la întreținerea unei mici afaceri apicole, Serghei căuta zilnic oportunități de finanțare care să-i permită dezvoltarea afacerii, dar și a abilităților sale de apicultor, moștenite de la părinți. Și norocul nu a întârziat să-i surâdă. Într-o zi, Serghei a aflat de pe rețele de socializare despre Proiectul „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în crearea unei afaceri”. Proiectul anunța lansarea unui concurs de granturi oferite de UE tinerilor antrepenori de pe ambele maluri ale Nistrului, iar Serghei nu a ezitat prea mult și a decis să participe.

detalii...

12.01.17