Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

ISTORIE DE SUCCES // Mai ieri căuta un loc de muncă, azi caută să angajeze croitorese

Marcela Moscovciuc are doar 25 de ani, este licenţiată în design vestimentar şi a reuşit deja să-şi înfiinţeze propriul brand şi atelier – MĂR ALB. Deşi crede că omul îşi face norocul cu propriile sale mâini, Marcela a avut, totuşi, parte şi de ceva noroc până să devină antreprenoare. Iar acest noroc i-a venit de la soră-sa, Mihaela, care a văzut pe Facebook un anunţ despre un concurs de granturi şi a îndemnat-o să participe.

detalii...

30.06.16

ISTORIE DE SUCCES // Cu un grant oferit de UE, a devenit antreprenor la numai 18 ani

Abia a dat bacul și așteaptă rezultatele. Dar este mai puțin stresat decât colegii săi, pentru că are deja un SRL înregistrat, trei angajați și un tractor cu care prestează servicii mecanizate gospodăriilor agricole din Tudora.

detalii...

22.06.16

ISTORIE DE SUCCES // Cristina Boicu: ,,Totul este în mâinile voastre!”

Câţi dintre voi îşi doresc să se alimenteze sănătos? Cristina Boicu din satul Teliţa, r. Anenii Noi şi-a dorit foarte mult acest lucru, ceea ce a şi motivat-o să se gândească serios la iniţierea unui afaceri 100 % ecologice. Când a descoperit un concurs de granturi pe o reţea de socializare, nu a stat mult pe gânduri şi şi-a materializat dorinţa. Este vorba de concursul de granturi din cadrul proiectului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Business Consulting Institute.

detalii...

10.06.16

Raionul Călărași și-a adaptat strategia de dezvoltare la schimbările climatice

În cadrul proiectului ADA/PNUD ”Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice”, Compania de consultanță “Business Consulting Institute” a oferit expertiză autorităților publice locale din șase raioane în vederea incorporării unor măsuri de adaptare la schimbările climatice în strategiile locale de dezvoltare.

detalii...

08.06.16

VIZITĂ DE STUDIU // Mihai Roșcovan: „Practicile antreprenoriale din Estonia pot fi foarte utile pentru Republica Moldova”

În perioada 26 mai – 1 iunie 2016, un grup de reprezentanți ai partenerilor de implementare a proiectului „Promovarea Antreprenoriatului în Mediul Rural” a efectuat o vizită de studiu în Estonia. Din delegație au făcut parte: Mihai Roșcovan, Președintele Companiei de consultanță “Business Consulting Institute” (BCI), Lucia Ușurelu, Directorul Proiectului „Entranse Moldova”, Ana Mardare, Expert în dezvoltarea proiectelor (BCI), Iulia Iabanji, Directorul general al Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Marin Roșcovan, Expert BCI, și Cristina Ungureanu din Soroca, Managerul afacerii CrepeOn, câștigătoarea fazei a doua a Cupei Antreprenoriatului Rural.

detalii...

05.06.16

ISTORIE DE SUCCES // Adriana Buciuşcanu: Urmați-vă visul propriu, dacă nu vreți să lucrați pentru visele altora!

Adriana Buciuşcanu este profesoară şi angajată a Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei din Orhei. S-ar părea că acest statut ar fi trebuit să-i ofere stabilitatea și împlinirea profesională la care a visat încă din facultate. Dar ea nu s-a oprit aici. Și-a dorit mereu să aibă o afacere proprie, iar într-o zi visul ei s-a împlinit. Viaţa Adrianei s-a schimbat după ce a aflat de pe reţele de socializare despre concursul de granturi organizat în cadrul proiectului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Business Consulting Institute. Adriana a avut curaj, a aplicat şi a câştigat!

detalii...

03.06.16

Un important proiect privind schimbările climatice a fost realizat cu expertiza BCI

În perioada octombrie 2015 – martie 2016, Compania de consultantă „Business Consulting Institute” a prestat servicii de consultanță în cadrul proiectului ADA/PNUD ”Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice”. Proiectul a avut ca obiectiv incorporarea unor măsuri de adaptare la schimbările climatice în documentele strategice de dezvoltare de nivel raional și implementarea bugetului bazat pe performanță.

detalii...

19.05.16

Cupa Antreprenoriatului Rural a revenit ehipei CrepeOn

06.05.2016. S-a încheiat a doua fază a Cupei Antreprenoriatului Rural, o competiție de antreprenoriat inovativ lansată în Moldova în cadrul Proiectului ”Promovarea antreprenoriatului pentru dezvoltarea mediului rural”.

detalii...

06.05.16