Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

La doar 25 de ani a reușit să-și transforme pasiunea într-o afacere

Adrian Grițcan din satul Baimaclia, raionul Căușeni, a avut curajul să-şi urmeze visul și la vârsta de 25 de ani și-a deschis deja propria afacere cu un grant oferit de Uniunea Europeană, în cadrul Proiectului de abilitare în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

detalii...

12.10.16

Proiecte și strategii de dezvoltare socio-economică în curs de pregătire pentru Găgăuzia și raionul Taraclia

Mai multe ședințe de lucru au avut loc astăzi, 7 octombrie, în cadrul unor proiecte ce susțin dezvoltarea Găgăuziei și a raionului Taraclia prin elaborarea strategiilor socio-economice și implementarea unor proiecte locale.

detalii...

07.10.16

Activități de instruire la Vulcănești și la Taraclia

Un nou seminar de instruire a fost organizat, pe 29-30 septembrie, la Taraclia și la Vulcănești, reunind reprezentanții a 13 localități beneficiare ale Proiectului SARD Gagauzia Taraclia. Acesta a avut pe agendă managementul proprietății publice, parteneriatul public-privat și cooperarea intercomunală.

detalii...

30.09.16

ISTORIE DE SUCCES // Tânărul din Ștefan-Vodă care a reușit să-și transforme hobby-ul într-o afacere profitabilă

Rău Ion are 28 de ani, este pasionat de apicultură și avea dorința de a-și dezvolta o afacere, care cu timpul să-i aducă profit. Despre proiectul care i-a oferit șansa mult așteptată, Ion a aflat de pe internet. Astfel, după concursul de granturi din cadrul proiectului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Business Consulting Institute, a reușit să-și construiască o afacere. Ea constă în creșterea albinelor, colectarea și comercializarea produselor apicole.

detalii...

09.09.16

Servicii mai bune în localitățile din sudul Moldovei, în cadrul unui proiect sprijinit financiar de Uniunea Europeană

Mai multe localități din sudul țării vor avea acces la servicii de o calitate mai bună, grație unui proiect de cooperare intercomunală ce va face posibilă crearea unei întreprinderi municipale comune. Primarii localităților Vinogradovca, Budăi, Musaitu, Salcia (Taraclia), Carbalia (Vulcănești) și Burlăceni (Cahul) s-au întâlnit astăzi cu experții BCI, la Vinogradovca, fiindu-le prezentate studiul de fezabilitate realizat, actele necesare pentru fondarea companiei, obiectivele instituției ce sprijină proiectul.

detalii...

08.09.16

SARD: Noi reuniuni ale grupurilor de lucru la Vulcănești, Etulia și Cișmichioi

În comunitățile din UTA Găgăuzia continuă activitățile lansate în cadrul Proiectului SARD Gagauzia Taraclia. La 4 august 2016, grupurile de lucru din or. Vulcănești şi din satele Etulia și Cișmichioi au inițiat, împreună cu consultanții BCI, primele activități de planificare strategică.

detalii...

05.08.16

Proiect de planificare strategică lansat la Vinogradovca, Taraclia

Noul proiect de planificare strategică a fost lansat ieri, 26 iulie, în comuna Vinogradovca, în prezența a peste douăzeci de persoane reprezentând APL, instituțiile de învățământ, ONG-urile locale și mediul de afaceri. În aceeași zi, alți facilitatori s-au întâlnit cu grupurile de lucru create în mai multe localități (Balabanu, Aluatu, Novosiolovca, Copceac, Cairaclia) și le-au acordat asistență în colectarea datelor necesare pentru elaborarea profilurilor socio-economice.

detalii...

27.07.16

Activităţi de planificare strategică lansate în Găgăuzia și raionul Taraclia

Mai multe localități din Găgăuzia și raionul Taraclia vor fi sprijinite în procesele de planificare strategică și implicare a comunității. În cadrul unui proiect nou lansat, au avut loc primele întâlniri cu reprezentanţii APL, în vederea creării grupurilor de lucru și colectării datelor necesare pentru elaborarea profilurilor socio-economice. Localitățile vizate sunt: Taraclia, Budăi, Musaitu, Novosiolovca, Balabanu, Cairaclia, Vinogradovca, Aluatu (r. Taraclia) şi Carbalia, Etulia, Cişmichioi, Vulcăneşti şi Copceac (UTA Găgăuzia).

detalii...

21.07.16