Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

30 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului se lansează în afaceri cu ajutorul Uniunii Europene

07.04.2016 - Granturi în valoare de până la 13.500 de euro, instruiri și consultanță - acesta este sprijinul de care beneficiază 30 de tineri de pe malul drept și stâng al râului Nistru pentru a se lansa în afaceri. Certificatele de granturi au fost înmânate de către Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola și Narine Sahakyan, Reprezentantul adjunct al Naţiunilor Unite în Moldova, în cadrul conferinței „Business Bridges”, la care participă antreprenori de pe ambele maluri.

detalii...

07.04.16

INVITAȚIE MASS-MEDIA

Conferinta ”Business Bridges”: Tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului care au primit granturi europene pentru a se lansa în afaceri stabilesc noi contacte de colaborare.

detalii...

05.04.16

O nouă sesiune de instruire pentru beneficiarii de granturi UE

12.03.2016. Business Consulting Institute, în calitate de partener de implementare, a organizat astăzi o nouă sesiune de instruire în cadrul Proiectului “Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în crearea unei afaceri “. La Institutul Muncii din Chișinău s-au întrunit tinerii antreprenori de pe malul drept al Nistrului care au beneficiat de granturi în a doua fază a acestui proiect.

detalii...

12.03.16

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii

Stimate Doamne, vă felicităm călduros cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, dorindu-vă ca în această zi și întotdeauna să aveți alături oameni dragi, care să vă prețuiască dăruirea și să vă însenineze gândul. Vă urăm o primăvară frumoasă și împliniri în toate începuturile bune.

detalii...

07.03.16

BCI organizează pentru beneficiarii de granturi instruiri în managementul strategic al afacerii

Business Consulting Institute (BCI) organizează astăzi, 27 februarie, la Institutul Muncii, o sesiune de instruire pentru tinerii antreprenori din Zona de securitate care beneficiază de granturi în cadrul Programului “Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”. Instruirea are drept scop identificarea factorilor de succes și elaborarea strategiei de dezvoltare a afacerii și inițierea în managementul resurselor umane.

detalii...

27.02.16

CUPA ANTREPRENORIATULUI RURAL // Finaliștii Hackathonului vor beneficia de un program de mentorat

Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale” lansează săptămâna aceasta un program de mentorat pentru echipele selectate în cadrul celor trei maratoane ale ideilor de afaceri care s-au desfășurat la finele anului trecut în Soroca, Nisporeni și Ștefan Vodă.

detalii...

19.01.16

Au fost selectați beneficiarii de granturi din Zona de securitate

Business Consulting Institute (BCI) anunţă că la concursul de granturi organizat în cadrul Proiectului „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în inițierea unei afaceri” au participat în total 80 de tineri, fiecare din ei prezentând planul unei afaceri pe care ar dori să o inițieze.

detalii...

28.12.15

Descentralizarea – un instrument puternic de instaurare a stabilității economice și sociale

Fuzionarea administrațiilor locale ar fi o soluție pentru ca procesul de descentralizare să poată avansa. Aceasta ar spori eficienta economică în procesul de prestare a serviciilor publice. Nivelul raional al administrațiilor locale trebuie desființat. Economiile de la eficientizarea administrațiilor, estimate la 200 milioane lei anual, pot fi îndreptate spre dezvoltarea serviciilor publice pentru cetățeni. De exemplu, clădirile primăriilor fuzionate pot fi reamenajate pentru oficii de deservire a populației pe principiul "one stop window". Astfel locurile de lucru în administrație pot fi păstrate și chiar multiplicate, salariul angajaților va crește, iar serviciile vor fi mai calitative.

detalii...

10.12.15