Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

La Ștefan Vodă s-a desfășurat ultimul Hackathon din actuala ediție

5-6 decembrie 2015. La Incubatorul de afaceri din Ștefan Vodă a avut loc ultimul Hackathon din cele trei preconizate pentru actuala ediţie, în cadrul Proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale”.

detalii...

07.12.15

Alte 5 echipe de tineri antreprenori au trecut testul Hackathonului

28-29 noiembrie 2015. Business Consulting Institute, în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi CIVITTA Estonia, a organizat, la Incubatorul de afaceri din Nisporeni, cel de-al doilea Hackathon, în cadrul Proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale”.

detalii...

30.11.15

Optzeci de tineri din Zona de securitate au solicitat granturi pentru iniţierea afacerilor

Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” şi partenerul de implementare Business Consulting Institute (BCI) anunţă că până la 16 noiembrie, data limită de aplicare pentru granturi în cadrul Proiectului „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în inițierea unei afaceri”, au fost depuse 80 de dosare. Fiecare din ele conţine câte un plan de afacere, iar domeniile preferate de solicitanţi sunt dintre cele mai diverse.

detalii...

23.11.15

Hackathonul din Soroca şi-a ales echipele finaliste

21-22 noiembrie 2015. Incubatorul de afaceri din Soroca a găzduit primul Hackathon din cele trei preconizate pentru actuala ediţie, în cadrul Proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale”. La eveniment au participat în total 75 de tineri din mediul rural care doresc să iniţieze o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă. Dintre ei, 50 au acceptat provocarea şi au intrat în competiţie. Concurenţii, grupaţi în 14 echipe, au participat timp de două zile la un veritabil maraton de instruiri, facilitat de experţi BCI, ODIMM şi CIVITTA Estonia.

detalii...

23.11.15

După Călăraşi, şi Ialoveni îşi defineşte obiectivele de dezvoltare

Ialoveni, 19.11.2015 – Astăzi, în cadrul Proiectului „Dezvoltarea strategiilor socio-economice pentru oraşele Ialoveni și Călărași”, la Ialoveni a avut loc o nouă şedinţă a grupul de coordonare pentru elaborarea strategiei socio-economice a oraşului pe anii 2016 - 2020. În cadrul şedinţei, membrii grupului de coordonare, constituit anterior la ordinul primarului din consilieri, funcţionari şi experţi locali, au discutat despre progresul în elaborarea strategiei şi au contribuit direct cu propuneri la definirea viziunii, obiectivelor şi priorităţilor de dezvoltare a oraşului.

detalii...

20.11.15

Oraşul Călăraşi va avea o nouă strategie de dezvoltare socio-economică

Călăraşi, 18.11.2015 - Astăzi, în cadrul Proiectului „Dezvoltarea strategiilor socio-economice pentru oraşele Ialoveni și Călărași”, primăria Călăraşi a găzduit reuniunea grupului de lucru pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a oraşului.

detalii...

18.11.15

Încep pregătirile pentru maratonul celor mai buni antreprenori rurali

Business Consulting Institute şi Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii anunţă lansarea următoarei faze a Proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale”. La această fază, va fi organizat câte un Hackathon (maraton) în fiecare dintre cele trei incubatoare de afaceri gazdă, după cum urmează: 21-22 noiembrie – Soroca, Incubatorul de Afaceri, str. Kogălniceanu nr. 9. 28-29 noiembrie – Nisporeni, Incubatorul de Afaceri, str. Chişinăului nr. 6. 5-6 decembrie – Ștefan Vodă, Incubatorul de Afaceri, str. Testimiţeanu nr. 2.

detalii...

11.11.15

Tinerii din Zona de Securitate mai pot aplica pentru granturi până pe 16 noiembrie

Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, împreună cu partenerul de implementare Business Consulting Institute, anunță extinderea termenului de aplicare pentru granturi în cadrul Proiectului „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în inițierea unei afaceri”. Decizia a fost luată, ținând cont de interesul sporit şi numărul mare de solicitanți.

detalii...

10.11.15