Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Vizită de studiu in Georgia. Promovarea tradițiilor viticole georgiene

În cadrul unei vizite recente în Georgia, echipa Business Consulting Institute a avut ocazia să învețe din experiența acestei țări caucaziene cu tradiții milenare în domeniul turismului ecologic și viticol.

detalii...

18.04.15

Lansarea primei întreprinderi comunale intercomunitare în raionul Briceni

Mai multe primării din raionul Briceni au găsit o soluție comună pentru prestarea unor servicii comunale inexistente anterior in localitățile lor. Acestea au creat, la Lipcani, o întreprindere municipală care va rezolva numeroase probleme locale si va oferi servicii de deszăpezire și întreținere a drumurilor, amenajare a gunoiștilor, întreținere a rețelelor electrice, mentenanță a sistemelor de apeduct etc.

detalii...

12.03.15

Expoziția EMITT Istanbul 2015

În perioada 22-25 ianuarie, Istanbulul a găzduit una dintre cele mai mari expoziții turistice din lume, EMITT Istanbul. La acest eveniment participă de obicei toate țările Orientului, dar și reprezentanți ai turismului din Europa sau America.

detalii...

28.01.15

Conferinţa Internaţională: „Accesarea şi utilizarea fondurilor programelor europene de cooperare transfrontalieră: experienţa comunităţilor locale din Republica Moldova şi Polonia”

În data de 19 decembrie 2014, în incinta Hotelului Leogrand a avut loc Conferinţa internaţională „Accesarea şi utilizarea fondurilor programelor europene de cooperare transfrontalieră: experienţa comunităţilor locale din Republica Moldova şi Polonia”.

detalii...

24.12.14

A fost dat startul înscrierilor la Cupa Antreprenoriatului Rural

Incubatorul de Afaceri din Soroca, împreună cu Business Consulting Institute si CPD din Estonia, lansează, pentru prima dată în Republica Moldova, Cupa Antreprenoriatului Rural (CAR), un maraton de trei zile pentru persoanele din mediul rural care doresc să pornească o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă. Acest proiect este finanţat de Ministerul de Afaceri Externe prin intermediul Fondului de Asistenţă Umanitară și de Dezvoltare.

detalii...

21.11.14

Antreprenori din Moldova şi România s-au întâlnit la Forumul Transfrontalier la Iaşi

Agenţi economici din Republica Moldova şi România s-au întâlnit la Forumul Transfrontalier al Antreprenorilor la Iaşi, unde le-au fost prezentate sectoarele cu potenţial investiţional ridicat în zona transfrontalieră, oportunităţile de finanţare şi sprijin al afacerilor, şi au participat la o sesiune business-to-business (B2B) pentru stabilirea unor noi contacte de afaceri.

detalii...

30.10.14

Forum Transfrontalier al Antreprenorilor la Iași

În data de 28 octombrie 2014, la Iaşi va avea loc Forumul Transfrontalier al Antreprenorilor, care este parte a proiectului „Sporirea competitivităţii prin sinergia umană în regiunea transfrontalieră“.

detalii...

24.10.14

Vizită de studiu în Polonia. Cooperarea polono-germană în proiectele europene transfrontaliere

Autorităţile publice locale şi instituţiile non-guvernamentale din Republica Moldova au avut prilejul să participe, în perioada 14-19 septembrie, la o vizită de studiu în regiunea transfrontalieră polono-germană.

detalii...

23.09.14