Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Crăciun fericit şi La mulţi ani!

Business Consulting Institute vă urează sărbători frumoase şi un an nou fericit! Să vă fie fapta bogată, gândul senin şi visele împlinite! La mulţi ani!

detalii...

24.12.13

Strategia oraşului Orhei a fost finalizată şi discutată în cadrul audierilor publice

Oraşul Orhei va avea o nouă strategie de dezvoltare locală, pentru perioada 2014-2020. Aceasta a fost elaborată de către experţii unui proiect susţinut financiar de Uniunea Europeană. Strategia a fost discutată în cadrul unor audieri publice, astăzi, 24 decembrie.

detalii...

24.12.13

Etapă încheiată în cadrul proiectului UE implementat la Orhei şi Teleneşti

Experţi ai unui proiect european au elaborat strategii de dezvoltare locală pentru oraşele Orhei şi Teleneşti. Acestea vizează perioada 2014-2020. Strategia oraşului Teleneşti a fost discutată în cadrul unor audieri publice, la 18 decembrie. Proiectele de infrastructură selectate au fost discutate în cadrul consultărilor publice ţinute în aceeaşi zi.

detalii...

20.12.13

Proiect cu susţinere poloneză ajuns la bun sfârşit

Proiectul lansat de Business Consulting Institute şi Fundaţia PAUCI în aprilie 2013 s-a încheiat. Rezultatele finale urmează să fie prezentate marţi, 10 decembrie, la conferinţa de închidere, care va reuni specialişti din raioanele beneficiare, experţi din Polonia şi reprezentanţi ai administraţiei poloneze.

detalii...

04.12.13

Ofertă de angajare: business consultant junior la Terwel BV

Terwel BV este o firmă de consultanţă care are ca obiect de activitate dezvoltarea afacerilor în ţările în curs de dezvoltare. În următoarele luni vom pregăti câteva proiecte de investiţii pentru Moldova. Dorim să angajăm un consultant, pentru o perioadă de trei luni, care să ofere asistenţă în scrierea planurilor de afaceri pentru aceste proiecte.

detalii...

03.12.13

Conferinţa Internaţională “Tendinţe Integraţioniste în Spaţiul Post-Sovietic: Perspectivă Asupra Dezvoltării Durabile”

În pragul Summit-ului de la Vilnius, Business Consulting Institute Moldova organizează Conferinţa Internaţională “Tendinţe Integraţioniste în Spaţiul Post-Sovietic: Perspectivă Asupra Dezvoltării Durabile”. Aceasta va reuni experţi din Armenia, Georgia, Kazahstan, Macedonia, Ucraina şi Republica Moldova.

detalii...

10.11.13

Epoca descentralizării sau sfârșitul unei reforme neîncepute

Cuvântul descentralizare, neînțeles de majoritatea populației, a intrat relativ nu demult în lexiconul politicienilor moldoveni, de vreo zece ani. În 2006, Parlamentul guvernat de comunişti, sub presiunea instituțiilor europene și a societății civile, a aprobat şi un act normativ – legea descentralizării administrative. După venirea la guvernare a alianței pro-europene ideea descentralizării a fost reluată, fiind inclusă ca prioritate de guvernare în toate programele guvernelor de după 2009.

detalii...

22.10.13

Fotbal fără performanţă

Echipele sunt create prin organizaţii obşteşti. Bugetul oficial nu depăşeşte câteva sute de mii de lei pe an, iar în realitate este de sute de ori mai mare. De regulă, fiecare club este patronat sau sponsorizat de un businessman. Însă contribuţiile nu sunt publice, ceea ce ne face să credem că aceştia sunt certaţi cu legea. Cluburile practică şi contabilitatea dublă. Transferurile se fac la negru. Arbitrajul este corupt.

detalii...

22.08.13