Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

De ce evită basarabenii litoralul românesc

De zece ani nu am fost la mare în România. În acest an, am hotărât să mă opresc pentru câteva zile într-o staţiune. Primul lucru ce l-am observat e că de un deceniu nu s-au schimbat prea multe lucruri. Dar cel mai mult m-a surprins lipsa maşinilor din Republica Moldova. Nu am văzut niciuna, dar absolut niciuna (!). Am pus cap la cap principalele elemente ale unei vacanţe la mare – costurile şi calitatea serviciilor de transport, cazare, alimentare, distracţiile şi amenajarea staţiunii – şi am încercat să caut un răspuns la întrebarea din titlul acestui articol.

detalii...

12.08.13

Business Consulting Institute angajează economist

Business Consulting Institute deţine o experienţă de peste 10 ani pe piaţa serviciilor de consultanţă din Republica Moldova. Oferim un mediu de muncă plăcut, şansa de a lucra în proiecte internaţionale, de a acumula o experienţă valoroasă şi de a fi promovat. Dacă sunteţi interesat de oferta noastră şi corespundeţi profilului stabilit, vă invităm să ne expediaţi CV-ul dumneavoastră.

detalii...

24.07.13

Cine se opune autonomiei locale?

Descentralizarea şi autonomia locală constituie principiile de bază ale organizării şi eficientizării administraţiei publice locale. Carta europeană a autonomiei locale, ratificată de Republica Moldova în 1997, apreciază că autorităţile administraţiei publice locale reprezintă unul dintre principalele fundamente ale oricărui regim democratic. Prin intermediul APL, dreptul cetăţenilor de a participa la rezolvarea treburilor publice se poate exercita la modul cel mai direct.

detalii...

23.07.13

Proiecte culturale şi turistice pe agenda unei noi vizite de studiu în Polonia

O nouă vizită de studiu se va organiza, în Polonia, în săptămâna 15-19 iulie. La aceasta au fost invitaţi să participe specialişti ai instituţiilor administraţiei publice locale şi ai ONG-urilor, pentru a învăţa din experienţa proiectelor de cooperare transfrontalieră ale Poloniei. Agenda cuprinde proiecte culturale şi turistice şi nu numai.

detalii...

11.07.13

Cursuri din luna iunie la Teleneşti şi la Orhei

Începând cu data de 17 iunie, orheienii şi teleneştenii participă la cursurile organizate în cadrul unui proiect comun al oraşelor în care locuiesc. Este vorba de un ciclu de cursuri, pe teme variate, la care iau parte funcţionarii publici şi membrii societăţii civile. Cursul din săptămâna aceasta a avut ca subiect documentele de politici. Activităţile din cadrul cursurilor sunt însoţite de exerciţii practice.

detalii...

10.07.13

Vizită de studiu în Polonia, în domeniul cooperării transfrontaliere

Reprezentanţi ai administraţiei publice locale din Moldova şi ai societăţii civile se află, în perioada 29 iunie – 5 iulie, într-o vizită de studiu în Polonia, organizată în cadrul proiectului „Instruirea comunităților locale din Republica Moldova pentru utilizarea eficientă a fondurilor programelor europene de cooperare transfrontalieră".

detalii...

01.07.13

Cursuri de management al proiectelor, în oraşele Orhei şi Teleneşti

Marţi, 25 iunie, Business Consulting Institute va lansa un modul de cursuri pentru funcționarii publici, consilierii locali şi reprezentanții societății civile şi ai sectorului privat din oraşul Orhei. Cursurile au loc în cadrul proiectului “Promovarea Planificării şi Implementării Participative ca mecanism eficient de abilitare a comunităţii şi dezvoltare locală sustenabilă”, finanţat de Uniunea Europeană.

detalii...

24.06.13

Cursuri despre descentralizarea serviciilor publice, la Orhei şi la Teleneşti

Descentralizarea serviciilor publice a constituit subiect de predare săptămâna aceasta, la Teleneşti şi Orhei, în cadrul cursurilor proiectului “Promovarea Planificării şi Implementării Participative ca mecanism eficient de abilitare a comunităţii şi dezvoltare locală sustenabilă”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Business Consulting Institute.

detalii...

21.06.13