Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Conferinţă internaţională în domeniul bugetării bazate pe performanţă

Proiectul “Suport pentru sistemul de bugetare pe bază de performanţă în cadrul autonomiilor locale din Moldova”, lansat în luna mai a anului 2012, îşi încheie activităţile, organizând la Chişinău Conferinţa Internaţională “Modele, experienţe şi perspective în utilizarea metodei de bugetare pe bază de performanţă în administraţia publică locală din Republica Moldova”. Evenimentul va avea loc în data de 17 decembrie 2012 şi se va desfăşura în Sala de Conferinţe a Hotelului Jazz.

detalii...

16.12.12

Reforma de descentralizare: de la strategie la acţiune

Experţi în domeniul administraţiei publice şi reformei administrativ-teritoriale, din Macedonia, Georgia, Cehia, Kyrgyzstan, Letonia şi Ucraina se vor afla, în perioada 12-14 noiembrie, într-o vizită de studiu în Republica Moldova. În cadrul vizitei, aceştia se vor întâlni cu factori de decizie de nivel central şi local şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi vor participa la Conferinţa Internaţională „Reforma de descentralizare: de la strategie la acțiuni”.

detalii...

13.11.12

Vizită de studiu în Macedonia în contextul reformei administrativ-teritoriale

O delegaţie formată din reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale şi ai ONG-urilor realizează, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, o vizită de studiu în Macedonia. Vizita are ca scop preluarea experienţei de organizare teritorială în cadrul procesului de descentralizare. Vizita de studiu, care constituie o primă etapă a proiectului întreprins, va fi urmată de participarea experţilor macedoneni la o conferinţă internaţională privind descentralizarea, organizată la Chişinău în luna noiembrie.

detalii...

29.10.12

Seminar de instruire în cadrul proiectului pentru implementarea bugetării de performanţă în Moldova

Sala de conferinţe a Hotelului Vila Verde găzduieşte, în perioada 29 – 31 octombrie, seminarul de instruire “Implementarea bugetării pe bază de performanţă în administraţiile publice locale din Moldova”. Seminarul este parte a unui proiect care vizează promovarea şi adoptarea conceptului de bugetare de performanţă în activitatea administraţiilor publice locale din Republica Moldova.

detalii...

29.10.12

Bugetarea de performanţă: practici poloneze pentru administraţia locală din Moldova

Business Consulting Institute şi Fundaţia PAUCI organizează, în perioada 9-13 septembrie 2012, o vizită de studiu în Polonia, în cadrul proiectului "Suport pentru sistemul de bugetare pe bază de performanţă în cadrul autonomiilor locale din Moldova", finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei prin programul Polish Aid 2012. Programul se adresează reprezentanţilor administraţiei publice locale cu responsabilităţi în domeniul finanţelor şi consultanţilor financiari.

detalii...

10.09.12

BCI-Audit, la a cincisprezecea aniversare

Ziua de 4 august a fost un prilej de sărbătoare pentru BCI-Audit, când s-au împlinit 15 ani de la înfiinţarea instituţiei. Pentru angajaţi, aceasta a fost o ocazie de a se reuni în cadrul unor activităţi de consolidare a echipei, vineri, la Vadul lui Vodă. Sâmbătă, 4 august, aceştia şi-au întâmpinat oaspeţii sosiţi la eveniment pentru a celebra 15 ani de împliniri şi pentru a-şi aminti povestea din spatele unui succes.

detalii...

06.08.12

Proiectul pentru sistemul de apă şi canalizare din Chişinău şi-a prezentat rezultatele finale

Proiectul „Moldova: Aprovizionarea cu apă şi tratarea apelor uzate în Chişinău”, ajuns aproape de sfârşit, şi-a prezentat rezultatele, în cadrul atelierului final, în data de 26 iulie 2012. Scopul Studiului de Fezabilitate a fost realizarea unei analize tehnice, financiare, de mediu şi sociale pentru SA „Apă-Canal Chişinău” şi atragerea unor investiţii care să sprijine schimbările din cadrul companiei şi îmbunătăţirea serviciilor oferite.

detalii...

27.07.12

Cursuri de formare pentru administraţia locală, în domeniul bugetării de performanţă

Cursuri de formare în domeniul bugetării de performanţă vor fi organizate în cadrul administraţiei publice a oraşelor Soroca, Orhei, Călăraşi şi Camenca. Primul curs se va ţine pe 25 iulie, în municipiul Orhei. Seminarele sunt parte a Proiectului “Suport pentru sistemul de bugetare pe bază de performanţă în cadrul autonomiilor locale din Moldova”, finanţat de Programul Polish Aid 2012 şi realizat de Business Consulting Institute şi PAUCI (Polonia).

detalii...

24.07.12