Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Proiectul de înfrăţire instituţională East Invest, lansat oficial la Istanbul

Pe 26-27 ianuarie 2012, la Camera de Comerţ şi Industrie din Istanbul a fost oficial lansat Proiectul de înfrăţire instituţională East Invest. În cadrul acestuia, Business Consulting Institute implementează, în parteneriat cu Unioncamere del Veneto, Italia şi Camera de Comerţ şi Industrie din Rzeszów, Polonia, Programul de înfrăţire instituţională Strategic Skills go East (Transferul de abilităţi strategice în est). Acesta este axat pe axat pe trei direcţii principale: instrumentele de management al calităţii, dezvoltarea reţelei de clienţi şi extinderea serviciilor.

detalii...

01.02.12

BCI vă urează Crăciun fericit şi La mulţi ani!

Sărbătoarea Crăciunului ne face să înţelegem că minunile se întâmplă când ai puterea să crezi. De Crăciun, vă urăm să vă amintiţi de cele mai frumoase vise şi realizări ale dumneavoastră şi să credeţi, în continuare, că ele numaidecât se vor mai împlini. Sărbătorile luminate să vă aducă pace şi bucurie în suflet, alături de cei pe care îi iubiţi!

detalii...

19.12.11

Conferinţa Internaţională „Descentralizare şi Dezvoltarea Autonomiei Locale: Modele Europene de succes pentru Republica Moldova”

În perioada 12-14 decembrie 2011, Business Consulting Institute organizează vizita de studiu în Republica Moldova a reprezentanţilor administraţiei publice şi a experţilor în administraţie publică din Letonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România. În cadrul vizitei, pe 13-14 decembrie, oaspeţii vor participa la Conferinţa Internaţională „Descentralizare şi Dezvoltarea Autonomiei Locale: Modele europene de succes pentru Republica Moldova”. Scopul vizitei de studiu şi al conferinţei este discutarea problemelor actuale ale descentralizării, cunoaşterea experienţei şi a practicilor de succes acumulate în Letonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România, oferirea unor soluţii şi modele în realizarea reformei de descentralizare în Moldova.

detalii...

12.12.11

Moldova preia experienţa letonă a descentralizării, în cadrul unei vizite de studiu în Letonia

În perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2011, în cadrul Proiectului “Descentralizare şi Dezvoltarea Autonomiei Locale: Modele Europene de succes pentru Republica Moldova”, s-a desfăşurat o vizită de studiu în Letonia. Aceasta a urmărit să prezinte şi să ofere informaţii asupra reformei de descentralizare din Letonia. Experienţa împărtăşită în cadrul acestui seminar şi recomandările experţilor letoni ar trebui să servească drept model în realizarea reformei de descentralizare din Moldova.

detalii...

11.11.11

Lansarea Raportului Dezvoltării Umane 2011 - „Durabilitate și echitate: un viitor mai bun pentru toți”

Joi, 3 noiembrie 2011, în incinta ASEM a avut loc lansarea Raportului Dezvoltării Umane 2011. Acest eveniment organizat de către reprezentanţa PNUD a avut ca scop prezentarea raportului care oferă o evaluare a progreselor dezvoltării obţinute în 187 de state și teritorii ale lumii.

detalii...

07.11.11

Conferinţa Internaţională „Modele, experienţe şi perspective est-europene în utilizarea metodei de bugetare pe bază de performanţă în administraţia publică locală din Republica Moldova ”

Vineri, 21 Octombrie 2011, în Sala de Conferinţe a Preturii sectorului Centru (str. Bulgară, 43), începând cu ora 10:00, se va desfăşura Conferinţa Internaţională “Modele, experienţe şi perspective în utilizarea metodei de bugetare pe bază de performanţă în administraţia publică locală din Republica Moldova”, organizată în cadrul proiectului „Buna Guvernare în Chişinău – introducerea bugetului de performanţă în capitala Republicii Moldova”.

detalii...

20.10.11

Vizita de studiu în Polonia, o altă etapă a proiectului descentralizării încheiată cu succes

În perioada 25 septembrie – 1 octombrie 2011, reprezentanţii administraţiei publice centrale şi ai administraţiei publice locale de nivel I şi II din Moldova, ai ONG-urilor şi donatorilor internaţionali au întreprins o vizită de studiu în Polonia, realizată în cadrul proiectului "Descentralizare şi Dezvoltarea Autonomiei Locale: Modele Europene de success pentru Republica Moldova ". Proiectul este o iniţiativă a Business Consulting Institute şi este implementat în parteneriat cu Fundaţia PAUCI (Polonia) şi Corporate & Public Management Consulting Group (Letonia), cu finanţarea Fundaţiei SOROS Moldova şi a PNUD Moldova.

detalii...

03.10.11

Teleradio-Moldova va realiza o reformă radicală

Vineri, 23 septembrie, Hotel Leogrand a găzduit Conferinţa privind reorganizarea IPNA Compania „Teleradio-Moldova” într-o instituţie media competitivă şi modernă. În cadrul evenimentului, preşedintele instituţiei, domnul Constantin Marin, a prezentat planul de restructurare al TRM, plan elaborat de Business Consulting Institute în colaborare cu IPN „Teleradio-Moldova”. Instituţia îşi propune să diversifice conţinutul şi să sporească calitatea produsului media, iar opţiunea de restructurare radicală prevede şi construirea unui nou sediu pentru TRM, până în anul 2015.

detalii...

26.09.11