Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Proiect pentru emigranţii care investesc în afaceri, ajuns la final

Proiectul “Încurajarea utilizării inovatoare a remitenţelor în investiţiile rurale productive”, lansat în anul 2010, a ajuns la bun sfârşit. Conferinţa finală a acestuia a avut loc joi, 21 iunie 2012, şi a reunit beneficiari, reprezentanţi ai administraţiei publice şi ai mass-media. Conferinţa a oferit o sinteză a activităţilor realizate, fiind şi un prilej de lansare a cărţii „Bune practici antreprenoriale”, despre antreprenorii care şi-au lansat afacerea în cadrul acestui proiect.

detalii...

21.06.12

Experienţa românească de investire a remitenţelor, preluată de antreprenorii basarabeni

În perioada 24-27 aprilie 2012, un grup de antreprenori basarabeni a avut ocazia să facă o vizită de studiu la Iaşi, în cadrul căreia aceştia s-au întâlnit cu oameni de afaceri din România care se bucură de succes în activitatea lor. Aceasta a fost a treia vizită de studiu organizată pentru beneficiarii proiectului „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive”, finanţat de IFAD.

detalii...

03.05.12

Transfer de bune practici ale antreprenorilor români în Republica Moldova

Antreprenorii de pe ambele maluri ale Prutului s-au întâlnit în cadrul unei vizite de studiu la Iaşi, organizată în zilele de 4-7 aprilie 2012 în proiectul IFAD, „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive”. Vizita, al cărei scop a fost împărtășirea experienței românești în investirea remitențelor, este a doua din cele trei vizite planificate pentru antreprenorii moldoveni în România.

detalii...

10.04.12

Vizită de studiu în Polonia în domeniul managementului calităţii

În cadrul Programului de înfrăţire instituţională Strategic Skills go East (Transferul de abilităţi strategice în est) a fost întreprinsă, în perioada 26-28 martie, la Rzeszów, Polonia, o vizită care a avut drept scop acumularea de informaţii, experienţă şi exemple ce ţin de managementul calităţii. Programul dat este implementat de Business Consulting Institute în parteneriat cu Unioncamere del Veneto (Italia) şi Camera de Comerţ şi Industrie din Rzeszów (Polonia) şi este axat pe trei direcţii principale: instrumentele de management al calităţii, dezvoltarea reţelei de clienţi şi extinderea serviciilor.

detalii...

30.03.12

Transfer de bune practici în cadrul unei vizite a antreprenorilor moldoveni la Iaşi

În cadrul proiectului IFAD, „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive”, 14 antreprenori beneficiari au avut ocazia să întreprindă o vizită de transfer de bune practici, la Iaşi, în zilele 14-17 martie 2012. Vizita a avut drept scop împărtășirea experienței românești în ceea ce privește investiția remitențelor. Activitatea de transfer de bune practici va cuprinde, în total, 3 vizite ale antreprenorilor din Republica Moldova în România.

detalii...

19.03.12

Proiectul de înfrăţire instituţională East Invest, lansat oficial la Istanbul

Pe 26-27 ianuarie 2012, la Camera de Comerţ şi Industrie din Istanbul a fost oficial lansat Proiectul de înfrăţire instituţională East Invest. În cadrul acestuia, Business Consulting Institute implementează, în parteneriat cu Unioncamere del Veneto, Italia şi Camera de Comerţ şi Industrie din Rzeszów, Polonia, Programul de înfrăţire instituţională Strategic Skills go East (Transferul de abilităţi strategice în est). Acesta este axat pe axat pe trei direcţii principale: instrumentele de management al calităţii, dezvoltarea reţelei de clienţi şi extinderea serviciilor.

detalii...

01.02.12

BCI vă urează Crăciun fericit şi La mulţi ani!

Sărbătoarea Crăciunului ne face să înţelegem că minunile se întâmplă când ai puterea să crezi. De Crăciun, vă urăm să vă amintiţi de cele mai frumoase vise şi realizări ale dumneavoastră şi să credeţi, în continuare, că ele numaidecât se vor mai împlini. Sărbătorile luminate să vă aducă pace şi bucurie în suflet, alături de cei pe care îi iubiţi!

detalii...

19.12.11

Conferinţa Internaţională „Descentralizare şi Dezvoltarea Autonomiei Locale: Modele Europene de succes pentru Republica Moldova”

În perioada 12-14 decembrie 2011, Business Consulting Institute organizează vizita de studiu în Republica Moldova a reprezentanţilor administraţiei publice şi a experţilor în administraţie publică din Letonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România. În cadrul vizitei, pe 13-14 decembrie, oaspeţii vor participa la Conferinţa Internaţională „Descentralizare şi Dezvoltarea Autonomiei Locale: Modele europene de succes pentru Republica Moldova”. Scopul vizitei de studiu şi al conferinţei este discutarea problemelor actuale ale descentralizării, cunoaşterea experienţei şi a practicilor de succes acumulate în Letonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România, oferirea unor soluţii şi modele în realizarea reformei de descentralizare în Moldova.

detalii...

12.12.11