Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Membrii CdM au dezbătut problema traseismului politic

Membrii Clubului de Dezbateri ”Chișinăul de mâine” s-au întrunit pe 17 noiembrie 2017 în cadrul celei de-a 6-a ediții a Clubului, la care a fost abordat fenomenul traseismul politic al primarilor din Republica Moldova, în perioada 2011-2017. Subiectul a fost prezentat de Ion Meleștean, consultant la Institutul de Dezvoltare Urbană.

detalii...

04.12.17

Clubul „Chisinaul de Maine”: Transportul public urban: probleme majore şi repere pentru reformă

Membrii Clubului de Dezbateri ”Chișinăul de Mâine” (CdM) s-au întrunit vineri, 13 octombrie 2017, pentru a discuta despre Organizarea transportului public în mun. Chișinău, inclusiv despre tichetarea electronică. Ideile principale expuse în cadrul evenimentului le puteți citi în prezentarea de față.

detalii...

17.10.17

Vineri, CdM va dezbate problema transportului urban

Clubul de dezbateri "Chișinăul de Mâine" (CdM) se va reuni din nou vineri, 13 octombrie, ora 17.00, la sediul de pe strada Eminescu nr. 29, Chișinău. De această dată se va discuta despre organizarea transportului urban. Subiectul va fi prezentat de Ion Cotruță, consultant superior în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, şi Liviu Andriuță, director executiv BCI.

detalii...

10.10.17

Poate oare Chișinăul să devină un „smart city”?

n cadrul celei de-a 4-a întruniri a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM) ne-am bucurat de prezența dlui Nicolae ŢARĂLUNGĂ, arhitect, Director IHS România, şi a dlui Andrei RUSSU, Director Onorislegis Moldova. Subiectul prezentat de dl arhitect s-a axat pe organizarea teritorial-administrativă a municipiului Chișinău și acțiunile care necesită a fi întreprinse pentru modernizarea orașului. Au fost aduse și exemple de practici pozitive din România și alte țări europene.

detalii...

06.10.17

Un proiect de cooperare intercomunitară prinde contur în cadrul clusterului Taraclia

Consiliul local Copceac a luat în dezbatere, la ultima sa ședință, chestiunea privind participarea localității în proiectul de cooperare intercomunitară în cadrul clusterului Taraclia. Proiectul prevede dezvoltarea şi extinderea întreprinderii municipale « Apă Canal » din or. Taraclia, prin crearea unui serviciu multifuncţional la nivelul clusterului.

detalii...

05.10.17

Managementul serviciilor municipale: aspect metodologic (Subiect prezentat și analizat la ședința CdM)

În cadrul celei de-a 3-a ședințe ordinare a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM), dr. habilitat Maximilian Silvestru a vorbit despre impactul relațiilor dintre manager și angajați asupra calității serviciilor municipale.

detalii...

04.10.17

La CdM s-a discutat despre piețele agroalimentare din Chișinău

O nouă întrunire a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM) a avut loc la sediul Institutului de Dezvoltare Urbană. De această dată, subectul central al discuțiilor l-a constituit situația piețelor agroalimentare din capitală. O prezentare la temă a fost făcută de Pancho Valceanov, director al Institutului de Rezolvare a Conflictelor INRECO.

detalii...

13.09.17

Atenție - termen limită extins: BCI Audit este în căutarea unui auditor superior

BCI Audit SRL, cu sediul în Chisinău, str. Mihai Eminescu nr. 27/1, organizează un concurs pentru ocuparea funcției vacante de auditor superior, pe o durată nedeterminată.

detalii...

19.08.17