Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Atelier de planificare strategică - Proiectul ”Comunitatea Mea”

Primăria Vorniceni (Strășeni) a găzduit, pe 18 și 19 septembrie curent, un atelier de planificare strategică, facilitat de Business Consulting Institute

detalii...

20.09.23

Proiectul 'MOVE IT like Lublin': un pas mare către Mobilitatea Urbană Durabilă în Chișinău

Cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, proiectul "MOVE IT like Lublin" vizează formularea unui plan de mobilitate urbană ecologică pentru orașul Chișinău. Trei runde de discuții, denumite "Mobilitate pentru viitor", au fost organizate în acest sens pentru a stabili o direcție strategică în domeniul mobilității urbane până în 2030.

detalii...

26.05.23

„Acces Direct la Studenție” – un proiect transfrontalier de succes

În perioada 21 – 22 octombrie 2022, la Iași a avut loc Conferința de închidere a proiectului Acces Direct la Studenție, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020. La conferință au participat cadre didactice de la Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău, Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți, Colegiul de Construcții din Hâncești, Centrul de Excelență în Energie și Electronică din Chișinău, Colegiul de Tehnologie din Chișinău, Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale din Chișinău, Colegiul Politehnic din Bălți și Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău. Potrivit participanților la eveniment, obiectivul principal al proiectului a fost atins. Circa 800 de elevi din învățământul terțiar non-universitar din Republica Moldova au beneficiat de acces liber la programe educaționale de calitate prin cooperarea dintre instituțiile de învățământ de pe cele două maluri ale Prutului.

detalii...

24.10.22

600 de elevi au făcut un pas important în dezvoltarea carierei

În perioada 23-24 septembrie curent, la Iași a avut loc Conferința de bune practici a profesorilor din Republica Moldova și România, organizată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, ca partener în cadrul proiectului transfrontalier „ACCES DIRECT LA STUDENȚI”.

detalii...

26.09.22

Ce ne motivează să optăm pentru o facultate sau alta?

Ce anume ne motivează să optăm pentru o facultate sau alta, pentru o profesie sau alta? După ce criterii ne ghidăm? Este cunoscut faptul că adeseori mergem la o anumită universitate numai pentru că acolo s-a înscris un prieten sau o prietenă de liceu. Sau pentru că e concurența mai mică decât în altă parte, și, respectiv, credem că șansele de a fi înscriși ar fi mai mari. Sau pentru că ne interesează doar să obținem o licență, nu contează în ce domeniu, contează să avem studii superioare.

detalii...

22.07.22

BCI a organizat o Masă Rotundă consacrată e-Sănătății

Business Consulting Institute a organizat, pe data de 8 iulie, la Chișinău, Masa Rotundă „Sinergia e-Sănătății și competențele digitale în Georgia, Moldova și Ucraina”. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai unor instituții medicale, precum și experți antrenați în procesul de digitalizare a domeniului sănătății.

detalii...

11.07.22

Cât de rezilienți suntem în fața schimbărilor climatice?

Cum ar putea o comunitate să transforme deșeurile dintr-o problemă în resursă, ce ar putea face pentru utilizarea rațională a rezervelor de apă, cum să aplice reglementările legislative din domeniul mediului, cum să evalueze impactul de mediu și cum trebuie să integreze aspectele de gen în activitățile de mediu? Acestea, dar și alte subiecte au fost discutate astăzi, 24 mai 2022, la conferința națională „Măsuri de protecție a mediului înconjurător în contextul dezvoltării durabile”, se arată într-un comunicat de presă PNUD Moldova.

detalii...

24.05.22

BCI organizează la Iași o tabără pentru elevi basarabeni

La Iași s-a deschis tabăra nr. 6 a proiectului „DAS - Direct Access to Students”, în care protagoniști sunt 40 de elevi ai Colegiului de Excelență în Construcții din Chișinău. Tabăra este organizată de Business Consulting Institute, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi și Asociația Centrul Regional pentru Integrare Socială Nord-Est, România.

detalii...

13.04.22