Ro   En  

Consultanții de pe ambele maluri ale Nistrului au posibilitatea să obțină titlul de Certified Management ConsultantDouăzeci și cinci de persoane de pe ambele maluri ale Nistrului, care au finalizat cu succes un program de instruire de 5 module și au pregătit proiecte de consultanță, vor fi examinate în această săptămână de către o comisie formată din 4 evaluatori străini.

 

Programul de formare, realizat în lunile ianuarie-aprilie 2017, face parte dintr-un proiect ce are drept obiectiv creșterea competitivității, instruirea și certificarea consultanților, fiind implementat de către CPM Consulting (Austria), BCI (Moldova) și Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol, în cadrul Programului Sprijin pentru consolidarea încrederii al PNUD Moldova, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

 

Obținerea titlului de Certified Management Consultant, care este cel mai înalt standard de calitate în consultanță, este un prilej unic, deoarece asociațiile naționale de consultanță nu au în prezent posibilitatea de a fi acreditate de către ICMCI și nici de a obține certificatul CMC. Prin obținerea acestui titlu, competitivitatea consultanților va spori și aceștia vor putea să ofere servicii de consultanță pe piața internațională.

 

La începutul ciclului de instruire, fiecare participant a trebuit să schițeze un proiect de consultanță în afaceri pentru un client și să lucreze asupra acestuia pe parcursul întregii perioade de formare, de 4 luni. Participanții au fost ghidați în această sarcină de către experții proiectului. Raportul asupra proiectului de consultanță va fi prezentat de fiecare consultant în parte la evaluarea sa.

 

Certificarea internațională de consultant de management este oferită de Incite, de Autoritatea de Certificare a Camerei Economice Federale a Austriei și de filiala austriacă a Consiliului Internaţional al Institutelor de Consultanţă în Management (ICMCI). Titlul de CMC îi oferă consultantului certificat o recunoaştere internaţională valabilă în peste 50 de state.  

24.05.17