Ro   En  

A fost dat startul înscrierilor la Cupa Antreprenoriatului RuralIncubatorul de Afaceri din Soroca, împreună cu  Business Consulting Institute si CPD din Estonia, lansează, pentru prima dată în Republica Moldova, Cupa Antreprenoriatului Rural (CAR), un maraton de trei zile pentru persoanele din mediul rural care doresc să pornească o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă. Acest proiect este finanţat de Ministerul de Afaceri Externe prin intermediul Fondului de Asistenţă Umanitară și de Dezvoltare. 


Obiectivul de bază al concursului este de a descoperi,  susţine și promova tineri care pot să iniţieze și să gestioneze o afacere de succes în mediul rural. 


Criterii de eligibilitate

La concurs se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, din raioanele Soroca, Drochia, Floresti, Dondușeni, care:

●     vor să devină antreprenori;

●     vor să facă parte dintr-o companie începătoare (start up).


Cine poate să participe?

●     echipele a căror idee de afacere încă nu generează venituri;

●     antreprenorii care doresc să lanseze un nou produs sau să iasă cu servicii noi pe piaţă.


Doritorii trebuie să completeze formularul. Acestea pot fi completate și trimise în perioada 5-30 noiembrie 2014. Ulterior, juriul va selecta 60 de persoane, care vor forma 15 echipe.


Concurenţii vor urma, în perioada 5-7 decembrie, un training practic, în cadrul căruia vor fi instruiţi să elaboreze și să prezente un pitch, să elaboreze un plan de afaceri după modelul Lean Canvas, să  intervieveze clienţii, să cerceteze piaţa, să analizeze concurenţa, să creeze mock-up-ul ș.a.


Etapele concursului CAR: 

  1. Perioada de înscriere,
  2. Selectarea concurenţilor,
  3. Formarea echipelor,
  4. Mentoratul,
  5. Dezvoltarea ideilor de afaceri,
  6. Repetiţii pentru evaluarea pitch-urilor,
  7. Finala pitch-urilor și selectarea finaliștilor.

 

La finalul instruirii, juriul va selecta 5-7 echipe care vor fi susţinute de Incubatorul de Afaceri din Soroca să crească afacerea.


Formularul poate fi transmis pînă la data de 01.12.2014 la adresa:

Str. M. Kogalniceanu, 9, Soroca sau la concurs@ias.md.

Telefon: 023020406.

21.11.14