Ro   En  

Oraşul Călăraşi va avea o nouă strategie de dezvoltare socio-economică



Călăraşi, 18.11.2015 -  Astăzi, în cadrul Proiectului „Dezvoltarea strategiilor socio-economice pentru oraşele Ialoveni și Călărași”, primăria Călăraşi a găzduit reuniunea grupului de lucru pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a oraşului.

 

La şedinţă au participat primarul de Călăraşi, coordonatorul municipal al proiectului, experţi BCI,  funcţionari din cadrul primăriei, consilieri locali şi alţi membri ai grupului de coordonare.

 

În prima parte a reuniunii, o viziune tehnică privind perspectivele de dezvoltare a oraşului Călăraşi a fost prezentată de UrbanProiect, companie cu care BCI îşi coordonează activitatea de elaborare a documentelor strategice în cadrul acestui proiect.

 

În continuare, conferenţiarul universitar, doctorul Eduard Hârbu a prezentat din partea BCI un profil detaliat al oraşului Călăraşi, însoţit de o analiză SWOT a celor mai importante aspecte care urmează a fi luate în considerare la elaborarea strategiei socio-economice a oraşului.

 

În cadrul discuţiilor, a fost subliniată necesitatea ca noua strategie să fie corelată atât cu Planul Urbanistic General, cât şi cu noul concept de reformă teritorial-administrativă. Aceasta ar permite consolidarea administraţiei locale, crearea unor APL-uri puternice, cu bugete mai mari, cu mai mulţi angajaţi, astfel încât administraţia să poată gestiona eficient şi operativ problemele locale.

 

BCI este responsabil de facilitarea și sprijinirea primărilor Călărași şi Ialoveni în elaborarea strategiilor de dezvoltare socio-economice municipale pentru perioada 2016-2020, în conformitate cu documentele strategice naționale, cu strategiile de dezvoltare regională și cu aplicarea standardelor Uniunii Europene pentru dezvoltarea integrată. Strategiile vor fi elaborate până la sfârşitul acestui an în colaborare cu experţi români şi polonezi, contractaţi de USAID.

 

Amintim că Proiectul „Dezvoltarea strategiilor socio-economice pentru oraşele Ialoveni și Călărași” este finanţat de USAID, prin Proiectul de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova , şi implementat de Business Consulting Institute (BCI), în parteneriat cu Centrul de Informare pentru Autorităţile Locale.

18.11.15