Ro   En  

Alte 5 echipe de tineri antreprenori au trecut testul Hackathonului28-29 noiembrie 2015. Business Consulting Institute, în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), ENTRANSE şi CIVITTA Estonia, a organizat, la Incubatorul de afaceri din Nisporeni, cel de-al doilea Hackathon, în cadrul Proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale”.

 

În cele două zile de maraton, tinerii din mediul rural înscriși în concurs au trecut o adevărată școală în domeniul afacerilor. Ei a fost instruiți de facilitatorii proiectului cum să utilizeze corect și eficient instrumentele de prezentare a unei idei de afacere și cum să elaboreze cât mai reușit o prezentare, astfel încât să-i convingă pe potențialii investitori.

 

De asemenea, concurenții s-au exersat în identificarea segmentelor de clienți, crearea Produsului Minim Viabil, operarea cu modelul de business CANVAS, elaborarea structurii costurilor și veniturilor, precum și în identificarea canalelor de promovare a produselor.

 

La finalul evenimentului juriul a anunțat că, potrivit punctajului obținut, la această etapă a concursului au fost selectate următoarele 5 echipe: Arhilogic (servicii design interior), Love Box (cadouri pentru îndrăgostiți), Sacul galben (colectarea și prelucrarea frunzelor), Portocala mecanică (construcția unui teren de fotbal) și Eco-bags (fabricarea pungilor de hârtie).

 

Echipele selectate vor beneficia timp de 6 luni de sprijin în dezvoltarea afacerilor din partea Incubatorului de afaceri Nisporeni, precum şi din partea unei echipe de mentori locali şi internaţionali.

 

Următorul Hackathon va avea loc pe 5-6 decembrie la Ștefan Vodă.  

 

Hackathonul reprezintă un maraton prin care se urmăreşte descoperirea, susținerea și promovarea tinerilor care pot să gestioneze o afacere de succes în localitatea lor de baștină, în diferite domenii, la alegerea lor.

 

Amintim că Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, prin intermediul Fondului de Asistență Umanitară și de Dezvoltare, şi implementat, în perioada august 2015 – iunie 2016, de Compania de Consultanţă “Business Consulting Institute” (BCI), în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi CIVITTA Estonia.

 

Persoană de contact - Ana Mardare

Telefon: (+373 22) 85 50 80

E-mail: ana.mardare@bci.md

30.11.15