Ro   En  

Au fost selectați beneficiarii de granturi din Zona de securitate



Business Consulting Institute (BCI) anunţă că la concursul de granturi organizat în cadrul Proiectului „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în inițierea unei afaceri” au participat în total 80 de tineri, fiecare din ei prezentând planul unei afaceri pe care ar dori să o inițieze.

 

Din cele 80 de dosare, au fost selectate, prin concurs deschis, cele mai bune 15 planuri de afaceri. Acestea vizează mai multe sfere de activitate, cum ar fi: producerea și comercializarea bijuteriilor, a obiectelor de decor și a accesoriilor unicat din piese electronice uzate; autoservice mobil; producerea brânzei de oi; prestarea serviciilor mecanizate;  producerea plapumelor; confecționarea rochiilor de mireasă, cu motive etno în stil modern; servicii educaţionale; servicii de diagnosticare computerizată a dinților; ferme apicole ecologice; creșterea chinchillei pentru blănuri; panificație și cofetărie; producerea de legume ecologice în sol protejat.

 

Fiecare dintre cei 15 câștigători vor beneficia de un grant de până la 13.500 de euro, precum și de asistență consultativă individuală timp de 14 luni după lansarea afacerii.

 

Suma totală a granturilor este de 3,520,738 lei sau circa 163,000 euro.

 

Un proiect de abilitare a tinerilor în afaceri se desfășoară și în stânga Nistrului, unde au depus aplicații pentru granturi peste 80 de tineri.

 

 Proiectul de acordare a asistenței tinerilor antreprenori de pe ambele maluri ale râului Nistru se desfășoară în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană și implementat din anul 2009 de Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare. Programul contribuie la sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, prin implicarea autorităților locale, comunităților de afaceri şi altor părți interesate.

 

Persoană de contact: Liviu Andriuţă

Telefon: (+373 22) 85 50 80

Email: landriuta@bci.md  

Web: www.bci.md 

 

    

28.12.15