Ro   En  

Conferinţa Internaţională: „Accesarea şi utilizarea fondurilor programelor europene de cooperare transfrontalieră: experienţa comunităţilor locale din Republica Moldova şi Polonia”În data de 19 decembrie 2014, în incinta Hotelului Leogrand a avut loc Conferinţa internaţională „Accesarea şi utilizarea fondurilor programelor europene de cooperare transfrontalieră: experienţa comunităţilor locale din Republica Moldova şi Polonia”. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Instruirea comunităților locale din Republica Moldova pentru utilizarea eficientă a fondurilor programelor europene de cooperare transfrontalieră". Proiectul este sprijinit financiar de către Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei şi este implementat cu asistența experţilor Business Consulting Institute (Republica Moldova), în parteneriat cu Fundaţia PAUCI (Polonia).

 

Scopul proiectului este creşterea nivelului de cunoștințe, priceperi și abilități a reprezentanţilor administraţiei publice locale şi societăţii civile din Republica Moldova în elaborarea proiectelor transfrontaliere şi utilizarea eficientă a fondurile europene. În cadrul proiectului, 50 de specialişti din Republica Moldova au participat la două cursuri de instruire în domeniul managementului de proiect. Ulterior, în Polonia, 24 de specialiști au realizat o vizită de studiu în domeniul proiectelor de cooperare transfrontalieră. Activităţile s-au încheiat cu elaborarea a opt proiecte transfrontaliere.

 

Rezultatele proiectului au fost prezentate la conferinţa de închidere. Conferinţa a reunit specialişti din raioanele beneficiare, experţi din Polonia şi reprezentanţi ai administraţiei poloneze. Conferinţa a avut trei sesiuni, la care au fost prezentate: (1) Programele europene de cooperare transfrontalieră: retrospective şi perspective; (2) Utilizarea fondurilor programelor europene: experienţa Poloniei şi Republicii Moldova; (3) Noi oportunități de cooperare transfrontalieră pentru Moldova în 2014 - 2020.  

 

24.12.14