Ro   En  

Lansarea primei întreprinderi comunale intercomunitare în raionul BriceniMai multe primării din raionul Briceni au găsit o soluție comună pentru prestarea unor servicii comunale inexistente anterior in localitățile lor. Acestea au creat, la Lipcani, o întreprindere municipală care va rezolva numeroase probleme locale si va oferi servicii de deszăpezire și întreținere a drumurilor,  amenajare a gunoiștilor, întreținere a rețelelor electrice, mentenanță a sistemelor de apeduct etc.   

 

Peste 80% din localitățile din Moldova au mai puțin de 5000 de locuitori si crearea serviciilor publice locale este dificila si costisitoare, iar cooperarea primăriilor mici este o soluție potrivită.

 

Întreprinderea de la Lipcani a fost inaugurată la 11 martie, în cadrul unui eveniment de lansare la care au fost invitați primari si consilieri locali, conducerea raionului Briceni, conducerea și angajații IM ”Comprod - Lipcani”, reprezentanți ai Cancelariei de Stat, PNUD si mass-media.

 

Întreprinderea își va oferi serviciile in localitățile Lipcani, Criva, Drepcăuți, Hlina, Șirăuți și Slobozia-Șirăuți, care au, în total, circa 14000 de locuitori.

 

Serviciul intercomunitar Lipcani a fost creat cu sprijinul financiar al Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată, care a oferit un grant de 100.000 dolari pentru procurarea utilajului și echipamentelor necesare. În cadrul proiectului de faţă, Business Consulting Institute a oferit servicii de consultanţă şi a elaborat studiul de fezabilitate privind crearea serviciului.         

 

Pentru mai multe informaţii sau pentru a solicita serviciile Business Consulting Institute, vă rugăm sa ne contactați la numărul de telefon (+373 22) 855 080 sau la adresa electronică office@bci.md.    

12.03.15