Ro   En  

CUPA ANTREPRENORIATULUI RURAL // Finaliștii Hackathonului vor beneficia de un program de mentoratProiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale” lansează săptămâna aceasta un program de mentorat pentru echipele selectate în cadrul celor trei maratoane ale ideilor de afaceri care s-au desfășurat la finele anului trecut în Soroca, Nisporeni și Ștefan Vodă.

 

Cele 15 echipe selectate (câte 5 din fiecare din raioanele menționate) vor beneficia timp de 6 luni de sprijin în dezvoltarea afacerilor din partea incubatoarelor locale de afaceri și a unei echipe de mentori locali şi internaţionali.

 

Evenimentele de lansare a programului de mentorat vor avea loc după cum urmează:

 

19 ianuarie - în incinta ODIMM, Chișinău

20 ianuarie – la Incubatorul de Afaceri din Soroca

21 ianuarie – la Incubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă.

 

Programul de mentorat cuprinde o serie de activități structurate după câteva etape distincte de dezvoltare a ideii de afacere.

 

Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale” își propune să consolideze antreprenoriatul în rândul tinerilor, să sporească numărul tinerilor din Republica Moldova care optează pentru înființarea şi dezvoltarea unei afaceri și să consolideze sistemul local de susținere a antreprenoriatului.

 

Amintim că Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, prin intermediul Fondului de Asistență Umanitară și de Dezvoltare, şi implementat, în perioada august 2015 – iunie 2016, de Compania de Consultanţă “Business Consulting Institute” (BCI), în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi CIVITTA Estonia.

 

Persoană de contact - Ana Mardare

Telefon: (+373 22) 85 50 80

E-mail: ana.mardare@bci.md 

19.01.16