Ro   En  

ISTORIE DE SUCCES // Adriana Buciuşcanu: Urmați-vă visul propriu, dacă nu vreți să lucrați pentru visele altora!Adriana Buciuşcanu este profesoară şi angajată a Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei din Orhei. S-ar părea că acest statut ar fi trebuit să-i ofere stabilitatea și împlinirea profesională la care a visat încă din facultate. Dar ea nu s-a oprit aici. Și-a dorit mereu să aibă o afacere proprie, iar într-o zi visul ei s-a împlinit. Viaţa Adrianei s-a schimbat după ce a aflat de pe reţele de socializare despre concursul de granturi organizat în cadrul proiectului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Business Consulting Institute. Adriana a avut curaj, a aplicat şi a câştigat!

 

Mamă a doi copii de vârstă preșcolară, Adriana  a simțit foarte acut lipsa unor servicii educaţionale complementare pentru preșcolarii din oraşul Orhei. Anume din această dragoste  pentru copii a şi apărut ideea proiectului ,,Cheiţa Fermecată”, un proiect educaţional orientat spre dezvoltarea, diversificarea, organizarea şi prestarea unor servicii de calitate pentru preşcolari şi şcolari. 

 

La centrul educaţional ,,Cheiţa Fermecată” copiilor li se asigură o atmosferă caldă şi prietenoasă, propice unui mediu de învăţare interactiv. Centrul propune o varietate de cluburi, pachete şi activităţi pentru picii activi şi creativi, cum ar fi: clubul de engleză, pachetul de weekend, şcoala bate la uşă,  pici şi părinţi, mini grădiniţă sau afterschool. Graţie acestora, copiii vor dobândi abilităţi sociale, intelectuale şi oratorice, dezvoltându-și spiritul artistic şi gustul estetic.

 

“La început nu a fost deloc uşor. Pentru iniţierea unei afaceri, sunt foarte multe detalii de pus la punct. A trebuit să găsim un spaţiu potrivit pentru desfăşurarea activităţilor, să îndeplinim niște proceduri birocratice și anevoioase. Dar totuşi, cu răbdare și perseverenţă, cu ajutor din partea celor dragi, dar şi cu sprijinul mentorului meu Lucia Uşurelu, am reușit!”, spune cu mândrie Adriana.

 

Grantul în sumă de 9 450 euro pe care l-a primit din partea Uniunii Europene, a fost investit în echipament, mobilier şi materiale didactice.  Afacerea administrată de Adriana Buciuşcanu a generat patru locuri noi de muncă și are potențial de extindere în viitorul apropiat.

 

În iunie curent, va avea loc deschiderea oficială a centrului educaţional pentru copii ,,Cheiţa Fermecată”, care îi va întâmpina cu braţele deschise pe toţi doritorii de a-şi dezvolta potenţialul intelectual, de a gîndi independent şi creativ.

 

Pentru toți cei care au o idee bună de afacere, dar încă stau la îndoială, Adriana are un  îndemn: ,, Urmați-vă visul propriu, dacă nu vreți să lucrați pentru visele altora!”.

03.06.16