Ro   En  

Încep pregătirile pentru maratonul celor mai buni antreprenori rurali



Business Consulting Institute şi Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii anunţă lansarea următoarei faze a Proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale”. La această fază,  va fi organizat câte un Hackathon (maraton) în fiecare dintre cele trei incubatoare de afaceri gazdă, după cum urmează:

 

21-22 noiembrie – Soroca, Incubatorul de Afaceri, str. Kogălniceanu nr. 9.

28-29 noiembrie – Nisporeni, Incubatorul de Afaceri, str. Chişinăului nr. 6.

5-6 decembrie – Ștefan Vodă, Incubatorul de Afaceri, str. Testemiţeanu nr. 2.

 

Hackathonul presupune un maraton de două zile (vezi Agenda evenimentului) pentru persoanele din mediul rural care doresc să iniţieze o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă. Obiectivul de bază al concursului este de a descoperi, susține și promova tineri care pot să gestioneze o afacere de succes în localitatea lor de baștină, în diferite domenii, la alegerea lor.

 

În cadrul Hackathonului, participanţii vor avea parte de două două zile de instruri cu participarea unor experţi internaţionali şi locali. La finalul instruirii, juriul va selecta 5-7 echipe pentru fiecare regiune care vor fi beneficia de sprijin în dezvoltarea afacerilor din partea incubatorelor de afaceri Soroca, Nisporeni şi Ştefan Vodă, precum şi din partea unei echipe de mentori locali şi internaţionali.

 

Doritorii de a se înscrie în concurs sunt îndemnaţi să completeze online acest formular.

 

Amintim că Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, prin intermediul Fondului de Asistență Umanitară și de Dezvoltare, şi implementat, în perioada august 2015 – iunie 2016, de Compania de Consultanţă “Business Consulting Institute” (BCI), în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi CIVITTA Estonia.

 

Persoană de contact - Ana Mardare

Telefon: (+373 22) 85 50 80

E-mail: ana.mardare@bci.md

11.11.15