Ro   En  

Optzeci de tineri din Zona de securitate au solicitat granturi pentru iniţierea afacerilorProgramul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” şi partenerul de implementare Business Consulting Institute (BCI) anunţă că până la 16 noiembrie, data limită de aplicare pentru granturi în cadrul Proiectului „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în inițierea unei afaceri”, au fost depuse 80 de dosare. Fiecare din ele conţine câte un plan de afacere, iar domeniile preferate de solicitanţi sunt dintre cele mai diverse.

 

După numărul de dosare depuse, clasamentul celor 9 raioane din Zona de securitate arată în felul următor: Căuşeni -19, Ștefan Vodă -13, Anenii Noi -11, Florești, Orhei şi Șoldănești - câte 8, Criuleni - 6, Rezina - 5 şi Dubăsari - 2. De remarcat faptul că din numărul total al solicitanţilor 41 sunt femei şi 39 bărbaţi.

 

Amintim că în faza următoare a proiectului vor fi selectate, prin concurs deschis, cele mai bune 15 planuri de afaceri, fiecare dintre ele urmând să beneficieze de un grant de până la 13.500 de euro, precum și de asistență consultativă individuală timp de 14 luni după lansarea afacerii.

 

Un proiect de abilitare a tinerilor în afaceri se desfășoară și în stânga Nistrului, unde au depus aplicații pentru granturi peste 80 de tineri.

 

Proiectul de acordare a asistenței tinerilor antreprenori de pe ambele maluri ale râului Nistru se desfășoară în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană și implementat din anul 2009 de Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare. Programul contribuie la sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, prin implicarea autorităților locale, comunităților de afaceri şi altor părți interesate.

 

Persoană de contact: Liviu Andriuţă

Telefon: (+373 22) 85 50 80

Email: landriuta@bci.md  

Web: www.bci.md 

 

    

   Proiect implementat de                  

  Business Consulting Institute

23.11.15