Ro   En  

Petru Bondari: Pentru a lansa o afacere, totul e să faci primul pas!Ideea de a deschide o companie de teambuilding i-a încolțit în minte încă pe când mergea împreună cu colegii săi peste hotare la diferite evenimente de consolidare a echipei. Astăzi, Petru Bondari deține și conduce o companie de teambuilding, creată pe bani de la Uniunea Europeană. Iar secretul succesului său se datorează doar determinării cu care și-a urmat visul.

 

Din momentul în care mi-a venit această idee, am fost mereu în căutarea resurselor pentru a o pune în aplicare, își amintește Petru. Iar când am aflat de acest concurs de granturi, mi-am zis: asta e pentru mine!”.


Concursul de granturi pentru tineri antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului, la care a participat Petru, a avut loc anul trecut în cadrul Programului PNUD „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

 

Petru nu a avut nevoie de prea mult timp ca să decidă cu ce idee de afacere să participe în concurs. El avea deja un concept pe care l-a propus și l-a dezvoltat împreună cu mentorii companiei de consultanță “Business Consulting Institute” Liviu Andriuță și Ludmila Stihii.

 

Scopul pe care și l-a propus era să creeze echipe puternice prin intermediul unor teambuilding-uri profesioniste. Și tocmai asta face în prezent. După ce a câștigat grantul în valoare de aproape nouă mii de euro din partea Uniunii Europene, Petru Botnari s-a pus pe treabă: a făcut toate formalitățile de înregistrare a firmei “ACTIVIS Teambuilding” și și-a procurat echipamentul necesar: bărci, corturi, saci de dormit, mese, scaune pliabile, ustensile, cameră Go-pro.

 

Acum, firma este pe deplin funcțională, are trei angajați și perspective de extindere, generează profit, iar echipa managerială elaborează programe pentru turisti straini și construiește o pagină web a afacerii.

 

Petru Bondari este din satul Pohrebea, raionul Dubăsari, și la ai săi 30 de ani îi sfătuiește pe toți cei care au o idee de afacere, dar nu au curaj să o şi devolte, să facă primul pas.

 

Mai multă informație despre afacerea lui Petru puteți găsi pe pagina de Facebook @activis.teambuilding sau pe canalul de youtube Activis Teambuilding.

 

Proiectul de abilitare în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului a fost lansat acum doi ani cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Proiectul se desfăşoară în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” şi este implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Business Consulting Institute și Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol.

Informații suplimentare despre proiect puteți găsi aici.

 

17.01.17