Ro   En  

Proiect cu susţinere poloneză ajuns la bun sfârşit
Proiectul „Instruirea comunităților locale din Republica Moldova pentru utilizarea eficientă a fondurilor programelor europene de cooperare transfrontalieră" s-a încheiat. Activităţile acestuia, lansate în aprilie   2013, îşi propuneau să pregătească administraţia publică locală şi societatea civilă din Republica Moldova pentru a utiliza în mod eficient fondurile alocate prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013, care este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii Europene în Republica Moldova. Aceasta este o iniţiativă comună a Business Consulting Institute şi a Fundaţiei PAUCI (Polonia), care s-a bucurat de sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei şi al Fundaţiei PAUCI.     

 

Proiectul a vizat specialiştii administrației locale și ai organizațiilor non-guvernamentale din 24 de raioane. Aceştia au participat la două cursuri de instruire în domeniul managementului de proiect, care au fost urmate de două vizite de studiu în Polonia. Participanţii la cele două vizite de studiu au avut ocazia să înveţe din experienţa Poloniei în implementarea proiectelor de cooperare transfrontalieră.

 

În urma activităţilor au fost elaborate şapte proiecte, care au respectat cerinţele POC România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013. Un rezultat direct obţinut este calitatea mai bună a proiectelor scrise şi creşterea participării APL-urilor şi ONG-urilor la Programul Transfrontalier.    

 

Rezultatele finale ale proiectului urmează să fie prezentate marţi, 10 decembrie, la  conferinţa de închidere a acestuia. Conferinţa va fi găzduită de Hotel Regency şi va reuni specialişti din raioanele beneficiare, experţi din Polonia şi reprezentanţi ai administraţiei poloneze.

 

Conferinţa va avea trei sesiuni, la care vor fi prezentate: (1) Programele de cooperare transfrontalieră: experienţa Poloniei şi a Republicii Moldova; (2) Utilizarea fondurilor programelor transfrontaliere; (3) Perspective de cooperare transfrontalieră pentru Republica Moldova în 2014-2020.  

 

Pentru mai multe informaţii cu privire la proiectele şi serviciile Business Consulting Institute, accesaţi www.bci.md sau contactaţi-ne la numărul de telefon (+ 373 22) 855 080.   

04.12.13