Ro   En  

Vizită de studiu în Estonia a tinerilor antreprenoriCupa Antreprenoriatului Rural (CAR), care își propunea să descopere, să susţină și să promoveze tinerii care doresc să înceapă o afacere în mediul rural, s-a încheiat recent.  Concursul a fost organizat de Business Consulting Institute, Incubatorul de Afaceri din Soroca și CPD Estonia în cadrul proiectului "Promovarea antreprenoriatului în localităţile rurale". Proiectul este susținut financiar de Ministerul de Afaceri Externe al Estoniei prin Fondul de Dezvoltare şi Ajutor Umanitar.


Premiul mare a fost acordat echipei John Pix, condusă de Sergiu Ursachi, care a lansat o afacere de producere a suvenirelor turistice în Soroca, împreună cu un grup de prieteni. Echipa învingătoare a avut ocazia să facă o vizită de studiu în Estonia și să învețe din experiența antreprenorilor. Participanții au vizitat incubatoare de afaceri din domeniul prelucrării metalelor, industriei textile, industriei creative ș.a.


Vizita de studiu a oferit informații despre infrastructura de suport a afacerilor (parcuri industriale și științifice, programe de mentorat), despre lansarea afacerilor și tendințele de dezvoltare.


Invitații au participat la un eveniment important pentru afacerile nou lansate, concursul tinerilor antreprenori Brain Hunt, la care au fost prezentate peste 3000 de idei inovatoare de afaceri.

27.05.15