Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

BCI lansează proiectul „ ACCES DIRECT LA STUDENȚI”

Business Consulting Institute, lansează luni 21 decembrie, la Chișinău, proiectul transfrontalier ”Acces direct la studenți”, care își propune să faciliteze înmatricularea elevilor colegiilor moldovenești la facultățile Universității Tehnice din Iași.

detalii...

17.12.20

BCI și IDU au finalizat atelierele de elaborare a strategiilor de dezvoltare în 29 de localități

Consorțiul format din asociațiile partenere, Business Consulting Institute (BCI) și Institutul de Dezvoltare Urbană (IDU), au finalizat atelierele de planificare strategică desfășurată în 29 din cele 30 localități beneficiare ale ultimului val de finanțări al programului Comunitatea Mea.

detalii...

09.12.20

Uniunea Europeană oferă 770.000 EURO pentru dezvoltarea sectorului privat din regiunile cheie Cahul și Ungheni

Un program de granturi pentru companii, startup-uri și antreprenoriat social, ce presupune asistență financiară în valoare de până la 770.000 mii de EURO, oferită de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea sectorului privat din regiunile cheie Cahul și Ungheni, a fost lansat pe 4 noiembrie. Programul amplu de granturi, destinat întreprinderilor existente, startup-urilor și inițiativelor de antreprenoriat social din ambele regiuni este lansat de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de UE și implementat de PNUD, UNICEF.

detalii...

08.11.20

Un proiect transfrontalier moldo-român oferă șansa unei cariere în inginerie absolvenților colegiilor moldovenești cu profil tehnic

Centrul de consultanță Business Consulting Institute din Chișinău, în calitate de lider de proiect a semnat în vara acestui an un contract de parteneriat cu Centrul Regional pentru Integrare Socială Nord-Est din România și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași în vederea implementării proiectului ”Acces direct la studenți” finanțat din fonduri europene. În perioada 6-7 octombrie, la Iași s-a desfășurat prima ședință de lucru cu participarea celor trei entități partenere.

detalii...

08.10.20

Activiști civici și jurnaliști din cinci localități au fost instruiți într-un proiect moldo-lituaniano-ucrainean implementat în Moldova de BCI

În zilele de 30 iulie – 1 august Business Consulting Institute a organizat un curs de instruire a bloggerilor, activiștilor civici și ziariștilor locali în vederea sporirii abilităților de comunicare, combaterea dezinformării și tehnici de sensibilizare a unui număr cât mai mare de beneficiari ai proiectelor implementate.

detalii...

19.08.20

BCI desfășoară un proiect de încurajare a proceselor democratice și rezistența la dezinformare în Republica Moldova și Ucraina

Universitatea din Vilnius (Lituania) împreună cu Business Consulting Institute (Moldova) și Fundația pentru Drepturile Omului (Ucraina), implementează proiectul ,,Programul de susținere a emancipării pentru tinerii jurnaliști și activiști civici din Ucraina și Republica Moldova „NEW MEDIA” finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

detalii...

30.07.20

Comuna Pohrebeni din Orhei și-a actualizat strategia de dezvoltare în cadrul programului Comunitatea Mea

În zilele de opt și nouă iulie consultanții BCI, de comun acord cu experții programului Comunitatea Mea, au facilitat în regim on-line atelierul de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Social-Economică a comunei Pohrebeni din raionul Orhei. Este ultimul din cele 26 de ateliere de elaborare sau actualizare a strategiilor, facilitate de consultanții Business Consulting Institute și ai Institutului de Dezvoltare Urbană din cadrul celei de-a doua cohorte a programului Comunitatea Mea.

detalii...

10.07.20

Sculeniul pune accentul pe crearea condițiilor pentru tineret

Comuna Sculeni din raionul Ungheni este una din cele mai dezvoltate localități din raion dar și din țară. Datorită faptului că este amplasată avantajos, pe malul râului Prut, aici aflându-se și una din cele mai importante vămi ale Republicii Moldova la hotarul de vest al țării, în localitate există un fliux sporit de transport și persoane. Datorită acestui fapt, dar și micului traficde frontieră, în localitate este destul de dezvoltat comerțul, aici fiind amplasate mai multe magazine și benzinării, care aduc venituri considerabile la buget.

detalii...

13.03.20