Ro   En  

Elevi din Chișinău s-au inițiat în secretele ingineriei la UT IașiBusiness Consulting Institute, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Asociația Centrul Regional pentru Integrare Socială Nord-Est, România, au organizat, zilele trecute, la Iași, o tabără destinată elevilor Centrului de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău.

Pe parcursul celor patru zile de tabără, elevii au fost familiarizați cu educația inginerească din Universitatea Tehnică Iași, li s-au prezentat facultățile, au vizitat campusul universității și au fost prezenți la opt ateliere de lucru tematice ale facultăților de Design Industrial și Managementul Afacerilor (DIMA), Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (IEEIA), Construcții și Instalații (CI). În ultima zi, elevii au participat la o sesiune de consiliere în carieră, urmată de vizita Aulei și Bibliotecii Universității Tehnice, precum și de un tur al orașului Iași.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Acces direct la studenți” din Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Proiectul este astfel conceput, încât să stimuleze tinerii din colegiile și centrele de excelență din Republica Moldova să valorifice oportunitățile oferite de Universitatea Tehnică Iași. În acest scop, sunt prevăzute acțiuni comune care implică organizații din ambele părți ale frontierei. Partenerii proiectului sunt universități și ONG-uri din Republica Moldova și România, iar beneficiarii sunt opt instituții cu responsabilități regionale și naționale în domeniul educației.

22.12.21