Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

După ce a muncit mai mulți ani printre străini, și-a dat seama că ar putea face un lucru bun acasă

La sfârşitul anului 2015, Petronela Verejan a hotărât să meargă la un curs de business iniţiat de Programul de Abilitare Economică a Tinerilor. Participând la concurs cu ideea sa de afacere, Petronela a cîştigat un grant european în valoare de 14.700 euro – echivalentul a 300.000 lei, oferit de Uniunea Europeană, prin Programul “Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Cu aceşti bani, soții Verejan au început să repare şi să producă la comandă plapume şi perne, inclusiv pentru copii.

detalii...

27.01.17

În premieră, experții în domeniul dezvoltării afacerilor vor obține certificare internațională

23 Ianuarie 2017, Chișinău - Experții în domeniul de dezvoltare a afacerilor vor obține certificatul CMC – Certified Management Consultant, recunoscut pe plan internațional, conform standardelor europene EN 16114. Astăzi a fost dat start cursurilor, la care participă specialiști din Chişinău şi Tiraspol. Proiectul este realizat sub egida Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

detalii...

23.01.17

Petru Bondari: Pentru a lansa o afacere, totul e să faci primul pas!

Ideea de a deschide o companie de teambuilding i-a încolțit în minte încă pe când mergea împreună cu colegii săi peste hotare la diferite evenimente de consolidare a echipei. Astăzi, Petru Bondari deține și conduce o companie de teambuilding, creată pe bani de la Uniunea Europeană. Iar secretul succesului său se datorează doar determinării cu care și-a urmat visul.

detalii...

17.01.17

ISTORIE DE SUCCES – Apicultor la 28 de ani

Serghei Popovici are 28 de ani și trăiește în comuna Susleni din raionul Orhei. La vârsta la care alți tineri încă sunt în căutarea celui mai bun drum în viață, Serghei știe deja foarte bine ce are de făcut. În timp ce își ajuta familia la întreținerea unei mici afaceri apicole, Serghei căuta zilnic oportunități de finanțare care să-i permită dezvoltarea afacerii, dar și a abilităților sale de apicultor, moștenite de la părinți. Și norocul nu a întârziat să-i surâdă. Într-o zi, Serghei a aflat de pe rețele de socializare despre Proiectul „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în crearea unei afaceri”. Proiectul anunța lansarea unui concurs de granturi oferite de UE tinerilor antrepenori de pe ambele maluri ale Nistrului, iar Serghei nu a ezitat prea mult și a decis să participe.

detalii...

12.01.17

Carolina Portarescu, despre afacerea sa naturală „Made in Moldova”

Acum doi ani, Uniunea Europeana a lansat in R. Moldova un proiect de abilitare în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Proiectul se desfăşoară în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” şi este implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Business Consulting Institute și Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol. În total, 70 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului au beneficiat de granturi UE pentru a se lansa în afaceri. Printre ei se numara si Carolina Portarescu, care, din grantul castigat de peste o suta de mii de lei a inceput sa produca bijuterii, obiecte de decor și accesorii unicat din piese electronice uzate.

detalii...

09.01.17

Sărbători fericite!

Crăciun fericit și numai gânduri bune pentru Anul Nou! Cu drag, prietenii dvs. de la Business Consulting Institute

detalii...

23.12.16

Audieri publice ale Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Taraclia

Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Taraclia a fost discutată astăzi, 23 noiembrie, în cadrul unor audieri publice, cu peste 30 de participanți.

detalii...

23.11.16

APEL DE PARTICIPARE LA CONCURS. Servicii de consultanță pentru sporirea competitivității prin instruirea și certificarea consultanților în afaceri

Anunțăm lansarea unui concurs deschis în vederea selectării unui grup de 20 de consultanți (câte 10 persoane de pe fiecare mal al Nistrului), care vor avea posibilitatea să participe la 5 module de training, oferite de consultanți internaționali și locali, și vor obține certificarea de Consultant în Afaceri, recunoscută la nivel internațional.

detalii...

23.11.16