Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Poate oare Chișinăul să devină un „smart city”?

n cadrul celei de-a 4-a întruniri a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM) ne-am bucurat de prezența dlui Nicolae ŢARĂLUNGĂ, arhitect, Director IHS România, şi a dlui Andrei RUSSU, Director Onorislegis Moldova. Subiectul prezentat de dl arhitect s-a axat pe organizarea teritorial-administrativă a municipiului Chișinău și acțiunile care necesită a fi întreprinse pentru modernizarea orașului. Au fost aduse și exemple de practici pozitive din România și alte țări europene.

detalii...

06.10.17

Un proiect de cooperare intercomunitară prinde contur în cadrul clusterului Taraclia

Consiliul local Copceac a luat în dezbatere, la ultima sa ședință, chestiunea privind participarea localității în proiectul de cooperare intercomunitară în cadrul clusterului Taraclia. Proiectul prevede dezvoltarea şi extinderea întreprinderii municipale « Apă Canal » din or. Taraclia, prin crearea unui serviciu multifuncţional la nivelul clusterului.

detalii...

05.10.17

Managementul serviciilor municipale: aspect metodologic (Subiect prezentat și analizat la ședința CdM)

În cadrul celei de-a 3-a ședințe ordinare a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM), dr. habilitat Maximilian Silvestru a vorbit despre impactul relațiilor dintre manager și angajați asupra calității serviciilor municipale.

detalii...

04.10.17

La CdM s-a discutat despre piețele agroalimentare din Chișinău

O nouă întrunire a Clubului de dezbateri „Chișinăul de Mâine” (CdM) a avut loc la sediul Institutului de Dezvoltare Urbană. De această dată, subectul central al discuțiilor l-a constituit situația piețelor agroalimentare din capitală. O prezentare la temă a fost făcută de Pancho Valceanov, director al Institutului de Rezolvare a Conflictelor INRECO.

detalii...

13.09.17

Atenție - termen limită extins: BCI Audit este în căutarea unui auditor superior

BCI Audit SRL, cu sediul în Chisinău, str. Mihai Eminescu nr. 27/1, organizează un concurs pentru ocuparea funcției vacante de auditor superior, pe o durată nedeterminată.

detalii...

19.08.17

Clubul de dezbateri „Chisinaul de Maine” a debutat cu o viziune despre administrarea capitalei

Animati de dorinta de a identifica si formula propuneri pentru dezvoltarea municipiului Chisinau, organizatiile neguvernamentale Centrul Habitat Moldova, Business Consulting Institute (BCI), Institutul de Dezvoltare Urbana (IDU), Institutul de Rezolvare a Conflictelor (INRECO), Centrul Ecologic de Asistenta si Instruire (CEAI), Asociatia Transportatorilor Privati (ATP) si Serviciul de Asistenta si Informare a Tineretului (SAIT) au lansat Clubul de dezbateri „Chisinaul de Maine” (CdM). Clubul este conceput ca o paltforma menita sa ofere participantilor posibilitatea de a pune in discutie orice aspect ce vizeaza administrarea municipiului Chisinau. Misiunea Clubului este de a diagnostica exact starea de lucruri existenta in capitala si de a oferi solutii factorilor decizionali. Clubul de dezbateri „Chisinaul de Maine” s-a deschis vineri, 4 august, la sediul Institutului de Dezvoltare Urbana. Sedinta inaugurala l-a avut ca protagonist pe profesorul Silvestru Maximilian care si-a prezentat viziunea sa despre modul de eficientizare a activitatii primariei Chisinau.

detalii...

08.08.17

O noua intreprindere intercomunitara va fi creata in cadrul Proiectului SARD

In cadrul celei de-a treia componenta a Proiectului SARD, o noua intreprindere intercomunitara este in proces de constituire in sudul Republicii Moldova. Intreprinderea va fi fondata de opt primarii (Taraclia, Aluatu, Balabanu, Cairaclia, Cazaclia, Copceac, Corten si Novosiolovca) si va presta servicii publice pentru toate localitatile respective. Serviciile vor viza, in principal, transportarea si prelucrarea deseurilor, intretinerea drumurilor si iluminatul stradal.

detalii...

13.06.17

Consultanții de pe ambele maluri ale Nistrului au posibilitatea să obțină titlul de Certified Management Consultant

Douăzeci și cinci de persoane de pe ambele maluri ale Nistrului, care au finalizat cu succes un program de instruire de 5 module și au pregătit proiecte de consultanță, vor fi examinate în această săptămână de către o comisie formată din 4 evaluatori străini. Participanții la instruire vor avea posibilitatea să obțină titlul de Certified Management Consultant, care este cel mai înalt standard de calitate în consultanță și este recunoscut în peste 50 de state.

detalii...

24.05.17