Ro   En  

ISTORIE DE SUCCES // Cu un grant oferit de UE, a devenit antreprenor la numai 18 aniAbia a dat bacul și așteaptă rezultatele. Dar este mai puțin stresat decât colegii săi, pentru că are deja un SRL înregistrat, trei angajați și un tractor cu care prestează servicii mecanizate gospodăriilor agricole din Tudora.

 

Faceți cunoștință cu cel mai tânăr antreprenor din raionul Ștefan Vodă. Se numește Dorin Țapu, are doar 18 ani și de curând a devenit managerul propriei sale afaceri – Vidorgen Lux SRL. Mulți se vor întreba cum se poate întâmpla așa ceva în Moldova? Întrebarea e firească, pentru că nu prea mulți tineri au curajul să se lanseze în afaceri la o vârstă atât de fragedă. Dar Dorin este un exemplu că, totuși, se poate.

 

Se poate spune că lui Dorin norocul i-a tăiat calea, dar pe lângă noroc, mai e nevoie și de voință. Dorin a manifestat această voință și nu a ezitat să se înscrie la un concurs de granturi despre care a aflat de pe rețele de socializare. Este vorba despre concursul de granturi din cadrul proiectului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Business Consulting Institute.

 

Acum, tânărul Dorin Țapu este antreprenor cu toate actele în regulă. Tractorul și l-a cumpărat cu grantul de peste treisprezece mii de euro, oferit de UE. A creat trei locuri noi de muncă, oferă o gamă largă de servicii agricultorilor din sat și este încrezător că afacerea sa va începe să genereze profit cât mai curând.

 

Pe toți cei care au idei de afaceri, Dorin îi îndeamnă să aibă mult curaj, încredere în sine și să acționeze la timp.

22.06.16