Ro   En  

Bălțiul urmează să-și actualizeze strategia de dezvoltare în cadrul programului Comunitatea MeaPe data de 11 martie, în incinta primăriei din Bălți a avut loc ședința de  inițiere a funcționarilor primăriei locale în vederea participării municipiului Bălți în cadrul proiectului Comunitatea Mea.

În cadrul proiectului, Municipiul Bălți urmează să-și actualizeze Strategia de Dezvoltare Social Economică și trasarea planului de acțiuni pentru următorii cinci ani.

Potrivit Dariei Mandziuc, coordonatoarea componentei de planificare strategică din cadrul proiectului, în total există cinci direcții strategice cheie în cadrul programului. ”Investim în întărirea capacităților aparatelor primăriei, reforma de descentralizare. Calitatea administrării publice. Este important ca oamenii să fie implicați în procesele publice. Managementul public financiar, dezvoltarea turismului, organizarea ghișeului unic”, a specificat ea în cadrul întâlnirii.

Liviu Andriuță, director executiv Business Consulting Institute, organizația care facilitează procesul de planificare strategică a menționat importanța participării cetățenilor la procesul de planificare. Deși primăria Bălți are o experiență bogată de planificare strategică, formatul proiectului Comunitatea Mea presupune o participare activă a reprezentanților comunității. În grupul de lucru urmează a fi cooptați reprezentanți ai businessului, societății civile, grupurilor etnice dar și a tuturor sectoarelor orașului pentru ca Strategia să fie cât mai reprezentativă posibil.

Până la 28 martie urmează a fi actualizat profilul strategiei, analiza SWOT, viziunea și planul de acțiuni. Până pe 12 aprilie, strategia actualizată urmează a fi trecută prin procedura de consultărilor publice.

16.03.21