Ro   En  

Buna guvernare în Chișinău – Introducerea bugetului de performanță în capitala MoldoveiÎn perioada 2010 – 2011, în Republica Moldova se implementează proiectul „Buna Guvernare în Chișinău – introducerea bugetului de performanță în capitala Republicii Moldova”.

 

Proiectul este sprijinit financiar de Programul CEI/KEP și co-finanţat de Programul Asistența Poloniei al Ministerului Afacerilor Externe din Polonia şi este implementat de Fundaţia de cooperare PAUCI (Polonia) în parteneriat cu Institutul de Cercetări şi Consultanţă în Management „Business Consulting Institute” (Republica Moldova).

 

Scopul proiectului este de a promova şi implementa conceptul de bugetare de performanţă la nivelul municipiului Chişinău, pe baza evaluării sistemului financiar curent şi a procesului de bugetare locală din Republica Moldova.

 

În cadrul proiectului, în perioada 15-18 iunie 2010, se organizează 4 seminare de instruire introductive, de o zi, în domeniul bugetării de performanţă.

 

Seminarele vizează familiarizarea factorilor de decizie, a specialiştilor în domeniul bugetului municipal şi local, a conducerii unităţilor (secţiilor/direcţiilor) bugetare ale municipiului Chişinău cu ideea de bugete de performanță și implicarea cetățenilor în formarea bugetelor, precum și monitorizarea implementării sarcinilor bugetare. Instruirea va fi realizată de către experții din Polonia și Moldova, care deţin cunoștințe practice profunde și experiență în instruire.

14.06.10