Ro   En  

Reforma de descentralizare: de la strategie la acţiuneExperţi în domeniul administraţiei publice şi reformei administrativ-teritoriale, din Macedonia, Georgia, Cehia, Kyrgyzstan, Letonia şi Ucraina se vor afla, în perioada 12-14 noiembrie, într-o vizită de studiu în Republica Moldova. Vizita se desfăşoară în cadrul proiectului „Asigurarea transformărilor prin implementarea reformei administrativ-teritoriale”. Acesta este implementat de Business Consulting Institute, în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltare Dinamică SFERA-NOVA (Macedonia) şi cu sprijinul financiar al Programului Est-Est fără Frontiere al Fundaţiei Soros-Moldova şi al PNUD Moldova.

 

În cadrul vizitei, experţii se vor întâlni cu factori de decizie de nivel central şi local şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi vor participa la Conferinţa Internaţională „Reforma de descentralizare: de la strategie la acțiuni”, urmând să poarte discuţii pe marginea reformei administraţiei publice, să prezinte experienţa şi practicile ţărilor lor şi să ofere soluţii şi modele aplicabile în Moldova.

 

Reforma teritorial-administrativă este unul din obiectivele Strategiei Naţionale de Descentralizare şi vizează sporirea capacităţilor administraţiilor publice locale pentru furnizarea unor servicii accesibile şi calitative pentru cetăţeni.   

 

Lucrările Conferinţei Internaţionale sunt găzduite de  Palatul Republicii şi se desfăşoară în zilele de 13-14 noiembrie. La eveniment participă administraţia publică centrală şi locală din Moldova, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai organizaţiilor internaţionale, precum şi experţi internaţionali şi locali. 

 

Mai multe informaţii cu privire la descentralizare şi autonomia locală găsiţi pe site-ul www.descentralizare.gov.md

13.11.12