Ro   En  

Cursuri de formare pentru administraţia locală, în domeniul bugetării de performanţăCursuri de formare în domeniul bugetării de performanţă vor fi organizate în cadrul administraţiei publice a oraşelor Soroca, Orhei, Călăraşi şi Camenca. Primul curs se va ţine pe 25 iulie, în municipiul Orhei. Seminarele sunt parte a Proiectului “Suport pentru sistemul de bugetare pe bază de performanţă în cadrul autonomiilor locale din Moldova”, finanţat de Programul Polish Aid 2012 şi realizat de Business Consulting Institute şi PAUCI (Polonia).


Proiectul “Suport pentru sistemul de bugetare pe bază de performanţă în cadrul autonomiilor locale din Moldova” va susţine reforma finanţelor publice locale din Moldova prin introducerea bugetării pe bază de performanţă în cadrul APL. Proiectul continuă activităţile desfăşurate de PAUCI şi Business Consulting Institute în vederea adoptării bugetării de performanţă în cadrul administraţiei publice locale din Moldova şi corespunde obiectivelor Ministerului Finanţelor al Republicii Moldova de adoptare a bugetului de performanţă în contextul actualei reforme de descentralizare. Proiectele implementate în Moldova urmează exemplul şi experienţa Cracoviei, primul oraş polonez care a adoptat bugetul de performanţă (1994). 


În perioada 2009-2011, PAUCI şi Business Consulting Institute au elaborat, cu susţinerea PNUD, a Programului Polish Aid şi a CEI-KEP, metodologia pentru bugetarea pe bază de performanţă în Moldova, au  pregătit factorii de decizie şi specialiştii în finanţe din 5 oraşe ale Moldovei (Floreşti, Ştefan Vodă, Bălţi, Cahul şi Ungheni) pe subiecte de bugetare de performanţă, iar, în capitală, specialiştii instruiţi şi factorii de decizie au pregătit deja anumite părţi ale bugetului municipiului după criterii de performanţă.  

      

Experţii angajaţi în proiect vor organiza cursuri de formare, vor sprijini crearea programelor informatice de corelare a bugetelor structurale cu bugetele de performanţă şi vor iniţia discuţii publice pe marginea reformei sistemului bugetar din Moldova. 


Următoarele cursuri de formare vor avea loc la Soroca (26 iulie) şi la Călăraşi (6 august).  

24.07.12