Ro   En  

Pe bani europeni, la Șoldănești s-a deschis un cabinet performant de imagistică dentarăPe data de 7 iulie 2016, la Centrul de Sănătate din Șoldănești a avut loc inaugurarea Cabinetului de Imagistică Dentară „David Dental Scan”, o afacere dezvoltată de tânăra Ana Gligor în cadrul Proiectului de abilitare în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Ana a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie, specialitatea Imagistică și Radiologie Medicală, iar din grantul de 10360 euro oferit de UE, a procurat echipament de ultimă generație. Acum a început să presteze o gamă largă de servicii de diagnostic dentar, cum ar fi: examinări radiologice exterioare,  ortopantomografie, radiografia sinusurilor maxilare și a articulațiilor temporo-mandibulare.

 

La inaugurarea Cabinetului de Imagistică Dentară au participat Svetlana Rotundu, preşedinta raionului Şoldăneşti, Angela Frunze, asistent de Proiect în cadrul PNUD Moldova, Constantin Bălănici, medic şef al Centrului de Sănătate Şoldăneşti, Liviu Andriuţă, director executiv BCI, şi Pancho Valceanov, expert BCI.

 

Prezentându-și afacerea, Ana Gligor a vorbit despre importanța deschiderii unui asemenea centru de diagnostic dentar în Șoldănești și a adus mulțumiri Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Companiei Business Consulting Institute și Consiliului raional Șoldănești pentru tot sprijinul acordat. În opinia Anei, acest centru este foarte necesar pentru oamenii din raionul Șoldănești, dar și din raioanele învecinate. Până acum, medicii îi trimiteau pe pacienți tocmai la Chișinău pentru a face o imagine panoramică dentară. Asta însemna incomodități, cheltuieli de transport, pierdere de timp. Acum totul va fi mult mai ușor pentru pacienți, dar și pentru medicii stomatologi.

 

Angela Frunze a transmis felicitări cu ocazia deschiderii cabinetului și urări de succes din partea PNUD, amintind în context că proiectul este destinat pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și cooperarea între cele două maluri ale Nistrului:  În 2015, 15 tineri de pe malul drept și 15 tineri de pe malul stâng au primit granturi din partea UE pentru dezvoltarea afacerilor.  Ei au creat circa 200 locuri noi de muncă. Este un lucru foarte bun pentru Republica Moldova și sperăm că aceste afaceri se vor dezvolta și vor crea și mai multe locuri de muncă. Sperăm că serviciile prestate vor fi de cea mai înaltă calitate și vor contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor. Vreau să mulțumesc și Companiei BCI că a găsit astfel de tineri energici și dornici de a-și dezvolta afacerile și i-au implicat în acest proiect”.


Președinta Consiliului raional Șoldănești, Svetlana Rotundu, a felicitat-o pe Ana Gligor pentru faptul că a decis să deschidă o afacere în Șoldănești, apreciind că serviciile prestate sunt foarte benefice și asigurând-o de tot sprijinul din partea Consilului raional.

 

Medicul șef Constantin Bălănici a spus că un aparat atât de performant nu au raioanele din jur. De aceea acest cabinet de imagistică dentară va duce departe faima raionului Șoldănești. Serviciile oferite vor facilita munca medicilor stomatologi care vor putea să facă tratamentul mai eficient și mai operativ.

 

Directorul executiv BCI, Liviu Andriuță, și expertul BCI Pancho Valceanov și-au exprimat satisfacția de a fi pus umărul la crearea acestei afaceri, dând asigurări că BCI va oferi în continuare consultanță și expertiză pentru ca afacerea să se dezvolte cu succes.

 

Cabinetul de Imagistică Dentară „David Dental Scan” a generat deja două locuri noi de muncă, iar odată cu extinderea serviciilor, numărul locurilor de muncă va crește. 

 

Amintim că Proiectul de abilitare în afaceri a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului a fost lansat acum doi ani cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Proiectul se desfăşoară în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” şi este implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Business Consulting Institute și Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol. În total, 70 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului au beneficiat de granturi UE pentru a se lansa în afaceri. Aceste afaceri au generat sute de locuri noi de muncă. A fost lansată o platformă on-line de cooperare și s-au încheiat un număr impunător de contacte de afaceri între antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului. 

07.07.16