Ro   En  

O noua intreprindere intercomunitara va fi creata in cadrul Proiectului SARDIn cadrul celei de-a treia componenta a Proiectului SARD, o noua intreprindere intercomunitara este in proces de constituire in sudul Republicii Moldova. Intreprinderea va fi fondata de opt primarii (Taraclia, Aluatu, Balabanu, Cairaclia, Cazaclia, Copceac, Corten si Novosiolovca) si va presta servicii publice pentru toate localitatile respective. Serviciile vor viza, in principal, transportarea si prelucrarea deseurilor, intretinerea drumurilor si iluminatul stradal. In faza actuala, primarii stabilesc, impreuna cu expertii BCI,pasii ce trebuie urmati pentru ca intreprinderea sa devina functionala pana la finele acestui an.

 

Proiectul SARD si-a propus sa renoveze infrastructura sociala din 20 de comunitati din UTA Gagauzia si raionul Taraclia si sa creeze cel putin sapte servicii publice locale in baza unor astfel de proiecte de cooperare intercomunitara. Se estimeaza ca vor beneficia de servicii imbunatatite si de infrastructura renovata circa 120.000 de persoane, ceea ce reprezinta aproape intreaga populatie a regiunii.

 

Proiectul „Sustinerea Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in UTA Gagauzia si Taraclia” (SARD) este implementat de PNUD Moldova, cu asistenta financiara a Uniunii Europene. Bugetul total al proiectului este de 6,5 milioane de euro.

13.06.17