Ro   En  

La Ștefan Vodă s-a desfășurat ultimul Hackathon din actuala ediție



5-6 decembrie 2015. La Incubatorul de afaceri din Ștefan Vodă a avut loc ultimul Hackathon din cele trei preconizate pentru actuala ediţie, în cadrul Proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale”.

 

Peste 50 de tineri din mediul rural, care doresc să iniţieze o afacere sau să o dezvolte pe cea existentă, s-au grupat în 14 echipe și au participat sâmbăta și duminica trecută la un maraton al ideilor de afaceri. Îndrumați de facilitatori din partea BCI, ODIMM, ENTRANSE şi CIVITTA Estonia, tinerii s-au inițiat în utilizarea corectă și eficientă a instrumentelor de prezentare a unei idei de afacere.

 

Totodată, concurenții au rezolvat exerciții practice privind identificarea segmentelor de clienți, crearea Produsului Minim Viabil, operarea cu modelul de business LEAN CANVAS, elaborarea structurii costurilor și veniturilor, precum și în identificarea canalelor de promovare a produselor.

 

La finalul celor două zile de maraton, juriul a selectat 5 echipe care vor beneficia timp de 6 luni de sprijin în dezvoltarea afacerilor din partea incubatorului de afaceri Ștefan Vodă, precum şi din partea unei echipe de mentori locali şi internaţionali.

 

Astfel, împreună cu echipele finaliste din Soroca și Nisporeni, proba de foc a actualei ediții a Hackathonului a fost trecută de următoarele 15 echipe:

 

Hackathon Soroca:

Pentru tine (creperie)

Milk Nord (mini fabrică de prelucrare a laptelui)

Jump Up (fitness)

Sor Tur (agenţie turistică)

BIS (servicii interactive).

 

 

Hackathon Nisporeni:

Arhilogic (servicii design interior)

Love Box (cadouri pentru îndrăgostiți)

Sacul galben (colectarea și prelucrarea frunzelor)

Portocala mecanică (construcția unui teren de fotbal)i

Eco-bags (fabricarea pungilor de hârtie)

 

 

Hackathon Ștefan Vodă:

Recycling plastic (reciclare plastic)

Buggs Bunny (fermă de iepuri)

Information portal (canal TV local)

Atelier de mobilă

Decorative candles (lumânări decorative)

 

Hackathonul reprezintă un maraton prin care se urmăreşte descoperirea, susținerea și promovarea tinerilor care pot să gestioneze o afacere de succes în localitatea lor de baștină, în diferite domenii, la alegerea lor.

 

Amintim că Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Localitățile Rurale” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, prin intermediul Fondului de Asistență Umanitară și de Dezvoltare, şi implementat, în perioada august 2015 – iunie 2016, de Compania de Consultanţă “Business Consulting Institute” (BCI), în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi CIVITTA Estonia.

 

Persoană de contact - Ana Mardare

Telefon: (+373 22) 85 50 80

E-mail: ana.mardare@bci.md

07.12.15